Jet set

Izjava sestre Majkla Džeksona koju je kasnije povukla: Ne mogu da šutim

Izjava sestre Majkla Džeksona koju je kasnije povukla: Ne mogu da šutim
Foto: Ilustracija | Izjava sestre Majkla Džeksona koju je kasnije povukla: Ne mogu da šutim

Latoja Džekson, sestra kralja popa Majkla Džeksona, je izjavila da ne može podržati laži, te da je vrijeme da žrtve zlostavljanja budu saslušane. Ona tvrdi kako je svjesna svega što se dešavalo i nema namjeru šutiti.

Ova 62-godišnjakinja je za medije rekla da je u nekoliko navrata imala priliku da vidi i čuje kolike su se sume novca davale kako bi porodice zlostavljane djece šutile o onome što se dogodilo.

"Moram vam reći da mi je sve ovo jako teško palo. Majkl je moj brat i mnogo ga volim ali ne mogu i ne želim da šutim o njegovim zločinima koje je uradio maloj i nevinoj djeci. Ako odlučim šutjeti to onda znači da podržavam krivnju i poniženost ove djece, a mislim da je to jako pogrešno", rekla je Latoja u videu koji je snimljen 1993. godine.

Ona je rekla da je i sama bila žrtva seksualnog zlostavljanja, te da vjeruje da će djeca koja su prošla kroz sve to biti obilježena do kraja života.

"Volim Majkla ali ono što je uradio ovoj djeci je uništilo njihov život. Zaista jeste. Zapitajte se, zašto 35-godišnjak dijeli sobu sa malim dječakom 30 dana? Osim toga, zašto iznajmi sobu u koju uvede malog dječaka i ne pusti ga vani, niti sam izađe sveukupno pet dana?", pitala je.

U vrijeme kada je ona dala ovu izjavu, porodica Džekson nije pričala s njom te su je čak optužili da širi laži i klevete o svom bratu kako bi zaradila novac od medija. I sama je u nekoliko navrata mijenjala izjave, te je u jednom momentu čak i izjavila kako ju je njen tadašnji muž natjerao da kaže sve to što je rekla i da povlači rečeno.

(Klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije