Jet set

Kako se Megan oprostila od princa Filipa

Kako se Megan oprostila od princa Filipa
Foto: N.N. | Kako se Megan oprostila od princa Filipa

Megan Markl ne prisustvuje sahrani princa Filipa, ali je pronašla način da mu oda počast. Naime, Megan je ostavila ručno ispisanu karticu na vijencu za vojvodu od Edinburga u kapeli Svetog Đorđa na dan njegove sahrane.

Vojvotkinji od Saseksa, koja je oko šest mjeseci trudna, njen ljekar je savjetovao da ne leti na sahranu, jer let do Britanije traje 10 sati. Umjesto toga, ona ceremoniju gleda na televiziji iz svoje i Harijeve vile u Kaliforniji od 11 miliona funti, dok vojvoda od Saseksa prisustvuje.

Vijenac od Harija i Megan ostavljen je ranije u kapeli Svetog Đorđa u Vindzoru kako bi obilježio njihovo poštovanje. Megan i Hari su lično odabrali cvijeće lokalnog porijekla, uključujući i Acanthus mollis (Medveđe pantalone), nacionalni cvijet Grčke, koji će predstavljati Filipovo nasljeđe, i Eringium (morska božikovina) za predstavljanje Kraljevskih marinaca.

U vijencu se nalaze se i kampanula za zahvalnost i vječnu ljubav, ruzmarin u znak sjećanja, lavanda za predanost i ruže u čast juna kao Filipovog mjeseca.

Dizajnirala ga je i ručno izradila Vilov Krosli, koja je aranžirala cvijeće za večernju proslavu vjenčanja Harija i Megan u Frogmore Gardens i za krštenje sina Arčija. Uz vijenac je i bilješka Megan, koja je poznata po vještini kaligrafije.

Kraljica je danas obrisala oči dok je pratila kovčeg princa Filipa na njegovom posljednjem putu od zamka Vindsor do kapele Svetog Đorđa. Kraljevska porodica pridružila joj se u tugovanju za suprugom na njegovoj sahrani, dok su prinčevi Vilijam i Hari hodali iza prilagođenog Defender Land Rovera koji je nosio tijelo princa Filipa, ali koji su bili udaljeni nekoliko stopa.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije