Jet set

Kćerku Aleka Boldvina nakon svega zasipaju uvredama i prijetnjama

Kćerku Aleka Boldvina nakon svega zasipaju uvredama i prijetnjama
Foto: Tanjug/AP | Kćerku Aleka Boldvina nakon svega zasipaju uvredama i prijetnjama
N.N.

Ajerland, kćerka Aleka Boldvina, otkrila je da je bombardovana uvredljivim porukama otkako je njen otac slučajno upucao i ubio Halinu Hačins na snimanju filma "Rust".

Hačins je preminula u 43. godini 21. oktobra nakon što je Boldvin slučajno ispalio pištolj na snimanju svog novog vesterna, ubivši snimateljku i povrijedivši reditelja Džoela Souzu.

Ajerland Boldvin je otkrila da je od nemilog događaja podvrgnuta maltretiranju na društvenim mrežama ne samo zbog incidenta, već i zato što je branila svog oca.

U svom posljednjem postu na Instagramu, ova 26-godišnjakinja je napisala: "Među nekim od najodvratnijih prijetećih komentara, elektronskih poruka, tekstualnih poruka i govornih poruka koje sam dobijala… ovaj prelijep komentar stoji usamljeno. Ja poznajem svog oca, vi jednostavno ne znate. Volim te tata."

U svoju objavu uključila je i ohrabrujuću poruku pratioca koji se prisjetio kako je Boldvin bio ljubazan prema njemu kada su sarađivali.

"Prije oko milion godina radio sam u produkcijskoj kancelariji u Torontu kompanije koja je snimala film 'Thomas the Tank Engine'. Dok sam radio tamo suočavao sam se sa mnogim neljubaznim poznatim ličnostima, ali tvoj tata nije bio takav. Sve što ga je brinulo je da ima mlijeka i žitarica u hotelskoj sobi za vrijeme kada mu je kćerka bila u posjeti", napisao je pratilac.

Ajerland je ranije stala u odbranu svog oca i objavila poruku podrške nekoliko sati nakon što se pucnjava dogodila.

"Moja ljubav i podrška idu porodici i prijateljima Halene Hačins. Šaljem iscjeljujuće misli Džoelu Souzi. I poželjela bih da mogu da zagrlim svog tatu jako čvrsto danas", napisala je tada manekenka.

Službe hitne pomoći pozvane su prošlog četvrtka u setu filma "Rust" u Sante Feu, u Novom Meksiku, reagujući na izvještaje da su dvije osobe upucane iz "pištolja".

Hačinsova je hitno prebačena u bolnicu gdje je proglašena mrtvom, dok je Souza pušten iz bolnice nakon nekoliko sati nakon što je primio liječenje zbog povrede ramena.

Okružni tužilac okruga Santa Fe Meri Karmak-Altvis i šerif okruga Santa Fe Adan Mendoza održali su juče konferenciju za novinare na kojoj su izjavili da je "prerano" da se podignu optužnice protiv bilo koga dok se njihova istraga nastavlja. Međutim, jasno su stavili do znanja da do sada "niko nije isključen".

(B92.net)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije