Jet set

Kejt Midlton izdala knjigu foto portreta

Kejt Midlton izdala knjigu foto portreta
Foto: N.N. | Kejt Midlton izdala knjigu foto portreta

Vojvotkinja od Kembridža, Kejt Midlton u nedjelju je izdala knjigu foto portreta snimljenih tokom britanskog lokdauna, za koju je rekla da predstavlja trajan zapis o pandemiji.

Naime, ona je prethodne godine započela projekt s Nacionalnom galerijom portreta, pozivajući ljude da predaju fotografije snimljene tokom prvog britanskog zatvaranja usljed pandemije koronavirusa.

Komisija, čija je članica i Kejt, između 31.000 portreta odabrala je njih 100. Prije nego što su se našle u knjizi, fotografije su bile prikazane na digitalnim izložbama i izložbama zajednica.

“Kroz projekat željela sam da iskoristim snagu fotografije radi stvaranja trajnog zapisa onoga što smo svi proživjeli, željela sam da dođem do priča pojedinaca i dokumentovati značajne trenutke za porodice i zajednice tokom života u pandemiji”, napisala je Kejt u uvodu knjige.

Knjiga pod nazivom “Držite se mirno: Portret naše nacije 2020. godine” biće dostupna od 7. maja, tačno godinu dana od početka projekta.

Neto prihod će se rasporediti između Nacionalne galerije portreta i britanske humanitarne organizacije za mentalno zdravlje.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije