Jet set

Kijanu Rivs 70 odsto zarade od Matriksa dao za borbu protiv leukemije

Kijanu Rivs 70 odsto zarade od Matriksa dao za borbu protiv leukemije
Foto: N.N. | Kijanu Rivs 70 odsto zarade od Matriksa dao za borbu protiv leukemije

Holivudski glumac Kijanu Rivs (57) donirao je 70 odsto svoje zarade od prvog dijela "Matriksa" za istraživanja u borbi protiv leukemije, nakon što se njegova mlađa sestra borila sa ovom bolešću 10 godina.

Glumac, koji je unaprijed platio 10 miliona dolara, i zaradio ukupno 35 miliona dolara od prvog dijela 1999. godine, bio je motivisan da pomogne u borbi protiv leukemije jer je njegova sestra Kim (55) imala bolest krvi, prenio je "Dejli mejl", pozivajući se na "LadBajbl".

Kijanu je bio glavni sestrin staratelj tokom njene borbe i pomogao joj u oporavku, nakon što se borila 10 godina sa kancerom, prije nego što je ušla u remisiju.

Zbog njegove privrženosti sestri, prodao je svoju kuću i preselio se blizu nje, zbog čega su nastavci Matriksa kasnili, a prema izvještajima, potrošio je pet miliona dolara za njeno liječenje i oporavak.

"Ona je uvijek bila tu za mene, znate, ja ću uvijek biti tu za nju", kazao je Rivs.

Glumac je dao dio svoje zarade od "Matriksa" 2 i 3 filmskom osoblju, a u oktobru je četvorici filmskih kaskadera na snimanju četvrtog nastavka filma "Džon Vik" dao satove vrijedne 9.150 dolara.

Kijanu je veliki borac protiv kancera, pa je i 2020. godine donirao novac u dobrotvorne svrhe tako što je svoj 15-minutni virutelni "dejt" preko aplikacije Zoom stavio na aukciju i sredstva je dao za pomoć organizaciji za djecu oboljelu od kancera, "Kemp rajnbou gold".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije