Jet set

Kijanu Rivs - glumac, ljubitelj motocikala i vlasnik svog moto brenda

Kijanu Rivs - glumac, ljubitelj motocikala i vlasnik svog moto brenda
Foto: N.N. | Kijanu Rivs - glumac, ljubitelj motocikala i vlasnik svog moto brenda

Nije nikakva tajna da je američki glumac Kijanu Rivs veliki ljubitelj motocikala, a nije jedini kada su poznate ličnosti u pitanju.

Među onima koji vole mašine na dva točka su i Tom Kruz, Rajan Rejnolds, Juan Mekgregor, Orlando Blum, Ber Grils, Pink, Džastin Timberlejk, Alanis Moriset, Bredli Kuper, Majkl Fasbender, Hju Lori,, Ričard Hemond, Bred Pit i Dejvid Bekam.

Međutim, Kijanu je jedini među njima koji ima sopstveni brend.

Rivs se ponosi dvotočkašima koji se nalaze u njegovoj garaži. Između ostalog tu su Norton Commando 850 MK2A iz 1973, kupljen prije više od tri decenije, Ducati 998  Reloaded Edition iz 2004, koji se zajedno s Rivsom pojavljuje u drugom dijelu filma “Matriks”. Italijanska kompanija ga je poklonila slavnom glumcu kao uspomenu na ovo filmsko ostvarenje.

Kijanu je u brojnim svojim filmovima vozio motocikle, a to će raditi i u najnovijem nastavku filmske sage o Džonu Viku.

Rivsov moto brend, Arch Motorcycle, je karijeru počeo sa sređivanjem Harley Dyna Wide Glide modela, koji je prerastao u prototip za prvi model kompanije, KRGT-1, a uz to proizvodi preko 200 aluminijumskih komponenti za ovu mašinu.

Prema dostupnim informacijama, naredni model kompanije nosiće naziv Arch 1S i predstavlja znatno sportskiju varijantu KRGT-1.

Kijanu je izjavio da ima par želja, a to su kupovina Vincent Black Shadow i Brough Superior motocikala, kao i prilika da provoza MotoGP motocikl.

(Moto-berza.com)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije