Jet set

Kira Najtli očekuje drugo dijete

Kira Najtli očekuje drugo dijete
Foto: marieclaire.co.uk | Kira Najtli očekuje drugo dijete

Britanska glumica Kira Najtli nakon četiri godine očekuje drugo dijete sa suprugom muzičarem Džejmsom Rajtonom. Par se vjenčao 2013. u Francuskoj, a Kira se nije libila otvoreno govoriti o prvom teškom porodu s kćerkicom Edi, koji je bio u maju 2015.

"Moja vagina se razdvojila. Izašla si s otvorenim očima, podignutih ruku, vrišteći. Stavili su te na mene svu krvavu, s glavom povrijeđenom u porođajnom kanalu. Odmah si gladno zgrabila moje grudi. Sjećam se boli. Tvoja usta su mi čvrsto stisnula bradavicu. Sjećam se povraćanja, krvi, šavova. Sjećam se tvoje borbe i pulsiranja života. Preživljavanja. Jesam li ja slabiji spol? Jesi li ti", riječi su koje je Kira uputila svojoj djevojčici, ali i svim mamama nekoliko mjeseci nakon poroda.

Uz svu nelagodu koju je osjećala, bila je konstantno izložena pogledima muških ljekara u sobi.

"Mislim da ženama ne dajemo dovoljno vremena za fizički i emotivni maraton kroz koji prolaze kada postanu majke. Imam nevjerovatnu podršku ljudi oko sebe, a opet mi odgoj jako teško pada", izjavila je Najtli jednom prilikom za magazin Balance.

Podsjetimo, u svojoj knjizi "Feministkinje ne nose ružičasto" glumica je oštro kritikovala vojvotkinju od Kembridža, Kejt Midlton zbog njenog prebrzog i nerealnog pojavljivanja u javnosti samo nekoliko sati nakon poroda. To ne prikazuje stvarnu sliku žene, smatra Kira, koja je i sama vrlo detaljno opisala sopstveni porod.

"Gledala sam je na televiziji. Izašla je iz bolnice samo sedam sati nakon porođaja, sa šminkom na licu i u visokim petama. Pokazala se onako kako je svijet želio da je vidi. Nakon što si se borila na život i smrt, sedam sati nakon što ti se tijelo raspolovilo i novi život je izašao iz tebe vrišteći u krvi. Ne pokazuj. Ne govori. Stani tamo sa svojom kćerkom i pusti da te fotografiše čopor muškaraca", oštro ju je kritikovla glumica.

Vezu s Rajtonom započela je još u februaru 2011, a vjenčali su se u maju 2013. godine. Par već ima jedno dijete, kćerku Edi.

(24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije