Jet set

Kralj Čarls pravio sir

Kralj Čarls pravio sir
Foto: Tanjug/AP | Kralj Čarls pravio sir

BERLIN - Kralj Čarls je zajedno sa suprugom kraljicom Kamilom tokom posjete Njemačkoj posjetio eko selo Brodovin, gdje je imao priliku da učestvuje u pravljenju sira sa krunom i jeo tortu u obliku kraljevske krune.

Kralj je prilikom posjete organskoj farmi, koja se nalazi oko 80 kilometara od Berlina, razgovarao o pitanjima životne sredine i poljoprivredi, prenosi Skaj njuz. 

"Čuli smo da je Kralj veliki ljubitelj sira. Iskoristili smo to kao priliku da napravimo sopstvenu kreaciju za njega", rekla je Katja fon Malzan, koja sa suprugom vodi farmu Brodovin.

Kako se navodi, torta je bila napravljena od bijele čokolade sa šećernom glazurom i malinama na vrhu.

Kralj se u četvrtak obratio poslanicima Bundestaga, čime je postao prvi britanski monarh koji se obratio njemačkom parlamentu na dva jezika, a trodnevnu posjetu završiće posetom Hamburgu, gdje će položiti vijence na ostatke crkve Svetog Nikolaja u znak sjećanja na više od 30.000 ljudi, uglavnom njemačkih civila, koji su ubijeni u operaciji Gomora, savezničkom bombardovanju Hamburga u julu 1943. godine.

Svoju posjetu Čarls će završiti izletom na brodu i oproštajnim prijemom uz muzičke nastupe, uključujući bend koji svira obrade Bitlsa.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije