Jet set

Kraljica Elizabeta odbila nagradu za stare

Kraljica Elizabeta odbila nagradu za stare
Foto: Tanjug/AP Photo/Matt Dunham | Kraljica Elizabeta odbila nagradu za stare

Britanska kraljica Elizabeta (95), koja vlada skoro sedam decenija, poručila je da se osjeća premladom u srcu da bi joj se dodijelila titula "stare osobe godine", otkrili su njeni pomoćnici.

Organizatori godišnjih satiričnih nagrada, čiji su dosadašnji dobitnici između ostalih glumci oskarovci, nobelovci i kraljičina majka, koja je umrla u 101. godini 2002, obratili su se kraljici da vide da li bi prihvatila takvu čast, prenosi Rojters.

Međutim, iz časopisa "Oldi Magazin" saopštili su da su primili "ljupko pismo" u kojem im se šalju najtoplije želje, ali i informacija da se njihova ponuda odbija.

"Njeno veličanstvo vjeruje da imate onoliko godina kako se osjećate i u skladu sa tim kraljica ne vjeruje da ispunjava relevantne kriterijume da bi mogla da prihvati nagradu, te se nada da ćete pronaći dostojnijeg primaoca", kaže se u pismu Toma Laing-Bejkera, pomoćnika kraljičinog privatnog sekretara.

Elizabeta je u ovom slučaju postupila kao i njen pokojni suprug, princ Filip, koji je umro u aprilu u 99. godini, a koji j prije jedne decenije odbio priliku da osvoji ovu nagradu, koja se već 29 godina dodjeljuje za doprinos starijih generacija javnom životu.

Ipak ceremonija dodjele imaće na neki način "kraljevski pečat", pošto će Kamila, supruga Elizabetinog sina i nasljednika princa Čarlsa, uručiti nagrade ovogodišnjim dobitnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije