Jet set

Lepa Brena o zdravstvenom problemu: Ležala sam 12 dana nepokretna

Lepa Brena o zdravstvenom problemu: Ležala sam 12 dana nepokretna
Foto: Instagram | Lepa Brena o zdravstvenom problem: Ležala sam 12 dana nepokretna

Folk zvijezda, Lepa Brena iako izgleda fantastično i u zavidnoj je fizičkoj formi, već duže vrijeme se bori sa trombozom i od tada vodi računa o sebi, zdravo se hrani i redovno trenira.

"Odavno sam naučila da probleme treba rešavati hladne glave. Nisam paničar. Kada sam se sa trombozom susrela prvi put, sve sam proučila i bila sam redovan pacijent. Navikla sam tako da živim, znam šta ne smem da pijem i jedem, kao i kako moj život treba da se odvija po zdravstvenim pravilima", rekla je Brena ranije.

"Naučila sam da živim po pravilima i da budem srećna... Vakcinisala sam se jer je to apsolutna kategorija zaštite i bez nje nema putovanja niti komunikacije. Svet živi i funkcioniše po pravilima i mi moramo da se uklopimo u njih", rekla je za "Story" nedavno Brena.

Inače, sa teškom dijagnozom suočila se prije deset godina kada je operisana na VMA. Da nešto nije ju redu sa zdravljem, pjevačica je primetila na koncertu kada joj je ruka odjednom postala ljubičasto - plava.

"Nije mi palo na pamet da bi trebalo da prekinem koncert, prebacila sam mikrofon u levu ruku, a desnu podigla gore i ona je dobila normalnu boju. Čim sam se vratila u Beograd otišla sam na VMA na pregled krvnih sudova gde su mi konstatovali totalno začepljenje vene suklavije i potpazušne vene desne ruke", rekla je tada pjevačica i dodala:

"Bila sam na terapiji, ležala sam faktički nepokretna 12 dana, sa rukom koja je stajala u jednom položaju, tu su me hranili, pojili, to mi je bilo prvih 12 dana nekakvog odmora gde su, zahvaljujući zaista velikom timu stručnjaka na VMA, uspeli da mi saniraju i da mi se otvori 70 odsto suklavije i 100 odsto potpazušne vene. Bio je to bio prvi moj susret sa trombofilijom. Bila sam u šoku", dodala je ona.

Od tada je usporila tempo i promijenila način ishrane. Jede isključivo ribu, bareno meso, ali bez prasetine i jagnjetine, voće, povrće i sve to bez hljeba. Jedino što sebi nije uskratila su čaša ili dve vina, uz to redovno vježba.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije