Jet set

Pratite nas na Google news

Lijepe i bogate: 15 milijarderki koje su uvijek u centru pažnje

Lijepe i bogate: 15 milijarderki koje su uvijek u centru pažnje
Foto: Tanjug | Lijepe i bogate: 15 milijarderki koje su uvijek u centru pažnje
N.N.

Poznate ličnosti su u centru pažnje gdje god da se pojave, posebno ako se radi o mladim, lijepim i bogatim damama.

One uvijek plijene pažnjom, bilo da su u pitanju glumice, pjevačice, modeli ili jednostavno obične žene koje nemaju veze sa showbiznisom, prenosi B92.

Neke od njih nalaze se na samom vrhu svoje profesije, zaradivši samostalno pritom pravo bogatstvo tokom godina.

Predstavljamo vam listu koja je zapravo kombinacija svih ovih faktora. U pitanju su žene koje imaju sve – i ljepotu, i bogatstvo, a ovo je petnaest najinteresantnijih.

15. Mari Besnije Buvalu

Mari je sada u svojim tridesetim godinama, a tokom života je uživala u brojnim privilegijama, zahvaljujući svom ocu i dedi. Njen deda je osnivač Besnier Group kompanije, koja je danas poznata kao Lactalis, a bavi se prodajom i proizvodnjom mliječnih proizvoda. 2000.godine, Marie i njena braća su naslijedila čitavu kompaniju, čija se vrijednost sada procjenjuje na 2.5 milijardi dolara.

14. Tamara Eklston

Za Tamaru ste svakako čuli, jer je njen otac milijarder Bernie Eklstone, britanski magnat koji je svoju slavu dostigao upravljanjem Formulom 1. Tamara svakako mnogo toga duguje svom ocu, ali je u svijetu poznata svojom zaslugom, jer se bavila modelingom, a bila je i cijenjena televizijska ličnost.

13. Perena Kej

Ovoj ženi mnogi zavide. Ona je lijepa, ima gomilu novca i ostvarila je sve svoje želje kao veoma mlada osoba. Ona je postala milijarderka sa samo dvadeset i četiri godine. Iako mnogi tvrde da ona ima status milijarderke zbog porodičnih kompanija koje pripadaju njenom ocu, ona je veći dio svog bogatstva zaradila samostalno.

12. Šarlot Kaziragi

Italijanska industrijalka za koju možete veoma lako pomisliti da je model, ima plemićko porijeklo. Šarlote uživa u luksuznom životu i ima sve što želi. Zapravo, ona je osma u redu za tron Monaka, ali se ipak bavi pisanjem i uredništvom. U svoje slobodno vrijeme, ona uživa u modi, modnim revijama i svemu što je za to vezano, a poznata je po besprekornom stilu.

11. Sara Blejkli

Ova američka milijarderka bliži se pedesetoj godini, što nikako ne znači da nije očaravajuće lijepa. Plavokosa ljepotica zapravo je jedna od najmoćnijih i najuticajnijih žena na svijetu, koja je samostalno stekla cijelo svoje bogatstvo. Ona je zapravo osnivač brenda Spanx, čije su čarape nezaobilazni dio svih outfita poznatih.

10. Džulija Luis Drajfus

Ona je "vrijedna" čak 3.4 milijarde dolara, a mnogi se pitaju kako je došla do tog bogatstva, pošto je glumica i komičar. Zapravo, njen otac je milijarder, dok joj je deda bio uspješni biznismen.

9. Ana Šefer

Ona je glumica i producent. Ona je 2018. lansirala Bāeo (Bare Essential Organics).  Bāeo je linija za njegu kože na biljnoj bazi.

8. Erin Lauder

Za brend Estee Lauder ste sigurno čuli, a možda i za unuku osnivača brenda, Erin Lauder, koja je nakon završetka svog obrazovanja umiješala prste u porodični biznis. Ona je stvorila i svoju nezavisnu kompaniju, koja se bavi proizvodnjom namještaja i aksesoara.

7. Vaniš Mital

Vanišin otac je Lakshmi Mital, biznismen koji ima bogatstvo procjenjeno na 16.4 milijarde dolara. On je veoma cijenjena ličnost u svijetu biznisa, kao i jedna od najuticajnijih i najmoćnijih osoba svijeta. Njegova ćerka je poznata u nekim krugovima, ali je većina ljudi zna upravo zbog njega.

6. Dilan Loren

Ova žena je jednostavno predivna. S obzirom na to da je dio modnog svijeta, nismo iznenađeni. Njen otac je čuveni modni dizajner Ralph Lauren, pa su joj od samog starta praktično sva vrata bila otvorena. Dilan je ipak dio svog uspjeha stvorila samostalno, kao vlasnica Dylan’s Candy Bara u Njujorku, odnosno najveće prodavnice slatkiša na svijetu.

5. Holi Brenson

Holi Brenson ćerka poznatog ekscentričnog biznismena i investitora Ričarda Brensona, takođe je dio Virgin Groupe koju on predvodi, ali se ostvarila i kao ljekar. Radila je u brojnim bolnicama u Londonu.

4. Džordžina Blumberg

Ćerka Majkla Blumberga, Džordžina, "vrijedna" je osamnaest milijardi dolara, a kao i brojne druge naslednice, ona produktivno koristi naslijeđeni novac, baveći se humanitarnim i filantropskim radom.

3. Amanda Herst

Aktivista, model i urednica, Amanda Hearst ima brojna zanimanja, iako je veći dio svog novca dobila kao naslednica Hearst korporacije koju je osnovao njen deda. Ipak, ona ne želi da se bavi porodičnim biznisom, već radije juri za svojim ambicijama.

2. Džozi Ho

Džozi je uspješna glumica i pjevačica, ćerka Stenlija Hoa, kog takođe nazivaju Kraljem Kockanja. Pored nje, on ima još šesnaestoro djece, što nije sprečilo Džozi da dobije pozamašnu količinu novca od njega, koju je uvećala svojim radom.

1. Ivanka Tramp

Na samom kraju naše liste, nalazi se ćerka predsjednika Donalda Trampa, koja se smatra jednom od najlepših žena koje su prošetale Bijelom kućom. Kada god da je fotografišu, ona izgleda kao da je spremno pozirala. Naravno, ona se u jednom trenutku svog života bavila modom, a sada je asistent svom ocu, piše Marie Claire.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije