Jet set

Madona odgovorila na brojne kritike

Madona odgovorila na brojne kritike
Foto: Ilustracija/Arhiva | Madona odgovorila na brojne kritike

Kraljica popa Madona oglasila se povodom brojnih negativnih kritika koje su bile usmjerene na račun njenog "novog lica", koje je pokazala na minuloj dodjeli Gremi nagrada.

Naime, Madona se kratko pojavila na sceni dodjele kako bi predstavila Sema Smita i Kim Petras, koji su zatim izveli svoju pjesmu “Unholy”. Međutim, svi su bili šokirani Madoninim licem, ističući kako je sada otišla predaleko s plastičnim operacijama.

U objavi na Instagramu, zvijezda se osvrnula na kritike, prozivajući mnoge što su se usredsredili na nešto što bi zapravo, kako kaže, trebalo biti nevažno.

"Bila mi je čast predstaviti Kim Petras i Sema Smita. Htjela sam da dodijelim posljednju nagradu, koja je bila 'Album godine', ali mislila sam da je važnije da predstavim prvu trans-ženu koja nastupa na 'Gremijima', trenutak koji stvara istoriju", istakla je 64-godišnja umjetnica.

"Umesto da se ljudi usredsrede na ono što sam rekla u svom govoru, a to je bilo zahvaljivanje za neustrašivost umjetnika poput Sema i Kim, mnogi su se odlučili da govore o mojim fotografijama koje je izbliza, s dugim objektivom snimio fotograf. To bi iskrivilo svačije lice", objasnila je Madona, žaleći se na još uvijek prisutnu mizoginiju i "svet koji odbija slavljenje žene starije od 45 godina".

"Nikada se nisam izvinila ni za jedan kreativni izbor koji sam napravila, niti za način na koji izgledam ili se oblačim, a neću ni početi. Mediji su me degradirali od početka moje karijere, ali shvatam da je sve ovo test i srećna sam što ću utrti put, kako bi svim ženama iza mene bilo lakše u godinama koje dolaze. Riječima Bijonse – 'Nećeš mi slomiti dušu'", - dodala je, ističući kako se raduje budućem subverzivnom ponašanju, pomjeranju granica, suprotstavljanju patrijarhatu, a najviše od svega uživanju u svom životu.

"Poklonite se kuč*e", završila je pjevačica u svom stilu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madonna (@madonna)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije