Jet set

Maja Berović otvorila dušu: Suština jedne nesrećne ljubavi

Maja Berović otvorila dušu: Suština jedne nesrećne ljubavi
Foto: Instagram | Maja Berović otvorila dušu: Suština jedne nesrećne ljubavi
N.N.

Dragi moji, nova godina, novi mi… i zato počnimo ovu 2023. u laganom ritmu uz Rastino remek-djelo koje je uvertira za sve ono što slijedi u mjesecima pred nama – stoji u objavi Maye Berović ispod njene nove pjesme na internet platformama.

Iako kratkog životnog vijeka, pjesma je pokazala koliku popularnost Maya uživa u srcima publike, jer za samo 10-ak dana svog postojanja pjesma „Do kostiju“ broji bezmalo 2 miliona pregleda.

Ovom numerom Maya je napravila minimalan otklon od svog ranijeg stvaralaštva. Naime, poznato je da je ona redovno mijenjala svoj muzički izražaj. Na samom početku svog estradnog života sva je bila u klasičnom folk maniru koji je tada bio dominantan muzički žanr na javnoj sceni. Ipak, najveći uspjeh postigla je uz saradnju sa Jala Bratom i Bubom Corellijem, te joj je album „7“ u najvećoj mjeri omogućio da uživa popularnost koju uživa, piše Express.

Sada je ponovo napravila manju izmjenu od svog ranijeg stvaralaštva, ali ne u tolikoj mjeri, jer je sada za njen izražaj zadužen Stefan Đurić Rasta. Zato se i osjeti ozbiljna primjesa hip-hopa u njenoj pjesmi. Posebno u stihovima – Ti uđeš ispod kože, ne izađeš nikad, al’ boli kao nožem – možemo čuti da je pjesma zaista nastala iz pera jednog repera.

Numera je urađena u orijentalnom maniru, stoga ne čudi razlog zbog kojeg je ekranizirana u pustinji, dodatno dočaravajući ambijent Bliskog istoka. Pjesma priča priču lirskog subjekta – djevojke koja je voljela, a iz te ljubavi dobila samo patnju, bol i razočaranje. To iskustvo pretočeno je u modernu lirsku pjesmu, što je naišlo na pomenuto oduševljenje publike. "Maya već ima toliko hitova, da ne mora više snimati pjesme", stoji u jednom od komentara ispod numere. Puteva pravih ima sto, nijedan do tebe nije – suština je nesretne ljubavi. Toliko toga rečeno u tako malo riječi…

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije