Jet set

Maja Tatić: Moja ljubav prema Lari raste zajedno s njom

Maja Tatić: Moja ljubav prema Lari raste zajedno s njom
Maja Tatić: Moja ljubav prema Lari raste zajedno s njom

Koliko je uloga majke uljepšala život pjevačici, pokazuje osmijeh koji ne silazi s Majinog lica, dok s mnogo ljubavi priča o svojoj mezimici, kojoj je sada sve podređeno. Neopisiva ljubav i briga, koju je osjetila čim je ugledala svoju kćerku, kako kaže, raste iz dana u dan, baš kao i sama Lara.

Iako je Maja svoju kćerku donijela na svijet porođajem na carski rez, kako priča, veoma brzo se oporavila, što potvrđuje i to da je pjevala pred publikom tri dana prije izlaska iz babina.

"Nastup je bio kratak i blizu kuće. Radim već uveliko i želim da se Lara navikne da, bez problema, ostaje s bakom i dekom kada mama radi", kaže Maja.    

NN: Koliko Vam je uloga majke promijenila život i šta Vas je najviše zbunjivalo tokom prvih dana materinstva?

TATIĆ: U svakom pogledu mi se promijenio život, dobio novo značenje i novi smisao, tako da više ništa nije isto. Sve je podređeno Lari! Sve dolazi prirodno nekako, nema zbunjivanja bar kod mene. Ako to mogu nazvati zbunjenim osjećanjima prema djetetu od prvog trenutka kad sam je ugledala, osjetila sam neopisivu ljubav i brigu. Moj život se preko noći promijenio, a to sam i priželjkivala zadnjih godina da mi se dogodi i eto, dogodilo se. Postala sam majka! Život bez djece je osiromašen i mislim da ću imati još jedno dijete, samo ne znam kada.

NN: Kako biste sada opisali protekla četiri mjeseca otkako vam je život uljepšala kćerkica Lara?

TATIĆ: Dijete me je definitivno oplemenilo i nekako mi daje novi motiv za sve dalje u životu. Svaki dan je nešto novo i upoznajem svoje dijete sve više, pratim svoj instinkt što se tiče nekog odgoja i navika kod Lare, jer kažu da se dijete odgaja već od prvog dana.

NN: Da li je tačno da se i sami ljudi, kada postanu roditelji, mijenjaju, postajući zreliji i odgovorniji?

TATIĆ: Naravno da da! Mada sam ja oduvijek bila prilično odgovorna što se tiče mnogih stvari u životu. Što se tiče zrelosti to je stvar koja isto tako dolazi prirodno, jer dok dijete raste, ti učiš kako da ga pratiš, da pratiš ono što svako dijete ima pojedinačno za sebe. Iako su sva djeca ista u nekim stvarima, svako dijete je individua za sebe i na neki način ima svoj karakter od samog rođenja. Zrelost dolazi s iskustvom, a ja sam na tom putu tek započela.

NN: Smatrate li velikom prednošću to što ste se ostvarili kao majka u zrelim godinama, te majčinskim obavezama pristupate zrelije i predanije?

TATIĆ: Ima tu prednosti, kao i mana. Na primjer, mana je ta što je potrebno više fizičke izdržljivosti za brigu oko djeteta jer, naravno, što smo mlađi to smo i jači, a ostale stvari su u prednosti, kao sto je životna zrelost žene, strpljenje, opuštenost kada se bavim svojim djetetom. To je bar kod mene slučaj, što ne znači da je isto kod drugih starijih porodilja. Ja sam rodila Laru na carski rez i savršeno sam se brzo oporavila, a i Lara je napredna i zdrava beba.

NN: Da li Vam majka pomaže oko obaveza s kćerkom?

TATIĆ: Da, baka je glavna za pričuvati Laru, kao i deda koji je prilično vješt sa njom i imam potpuno povjerenje da je ostavim s njima kada treba nešto da obavim ili kada imam nastup uveče. Naravno, Lara ih već prepoznaje i voli da se druži s njima kao i svim mojim prijateljima. Voli društvo i kada se nešto dešava u kući. Na koga li je? Ha ha ha!

NN: Koje biste svoje osobine voljeli da prepoznate kod Lare?

TATIĆ: Već vidim da je društvena, voli muziku, jaka je i već mala mudrica. Za sada mi je to dovoljno. Mislim da će biti vrlo karakterna i da neće biti lako "ustrojiti je", što ću ja vjerovatno pokušavati. Želim da stekne neke navike dok je mala i da imam koliko-toliko autoriteta nad njom, jer je onda lakše kasnije u životu. Naravno, prvenstveno želim da budemo bliske i da se volimo.

NN: Čemu ćete još nastojati da je naučite u životu?

TATIĆ: Želim da bude lijepo odgojena djevojčica, zdrava i da bude poštena, iskrena i mislim da ću slijediti njene želje za bavljenjem nekom umjetnošću ili nečega što će je zanimati. Želim da jednostavno uspijem stvoriti dobru komunikaciju s Larom, naročito kada bude veća djevojčica.

NN: Čini se da Vas ni porođaj ne ometa u karijeri, jer već ugovarate nastupe?

TATIĆ: Da, pjevala sam već tri dana prije izlaska iz babina, jer je nastup bio kratak i blizu kuće. Radim već uveliko i želim da se Lara navikne da ostaje, bez problema, s bakom i dekom kada mama radi. Imam sreću što sada mogu da joj se posvetim maksimalno.

NN: Da li Vam je sada ljepše vratiti se s nastupa, kada znate da Vas kući čeka Lara i da li Vam je ona sada najjača motivacija da se i na poslovnom planu realizujete što bolje?

TATIĆ: Naravno, jer je sada ona ta za koju živim i koja mi je glavni motiv za sve dalje u životu. Sada odmah žurim kući, jer me jednostavno vuče taj majčinski instinkt da budem što prije pored moje Lare. To je ljubav i povezanost koja je svaki dan sve veća. Naravno, želim da budem još bolja osoba, kao i da se ostvarim u muzici na još jednom višem i boljem nivou. To tek treba da odgonetnem na koji način će se desiti. Ja to samo osjećam da će tako biti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije