Jet set

Marko Janketić odigrao predstavu nekoliko sati nakon očeve smrti

Marko Janketić odigrao predstavu nekoliko sati nakon očeve smrti
Foto: Ilustracija | Marko Janketić odigrao predstavu nekoliko sati nakon smrti oca

Glumac Marko Janketić izgubio je juče oca, velikog glumca Mihaila Mišu Janketića, ali uprkos tome, nije želio da otkaže predstavu, već je izašao na pozornicu i odigrao je samo za njega.

Pred sinom Mihaila Miše Janketića koji je u srijedu preminuo u 81. godini, možda je bio i najteži zadatak u karijeri - da samo nekoliko sati nakon očeve smrti stane na scenu Jugoslovenskog dramskog pozorišta i odigra s kolegama predstavu "Mesec dana na selu", prenosi "Kurir".

Marko Janketić nije želio da se izvođenje otkaže i igrao je za oca i publiku. Na kraju predstave govor je održao Svetozar Cvetković, a Miša Janketić umjesto minutom ćutanja ispraćen je aplauzom.

"Život nije stao, život teče dalje. To da život teče dalje smo mi koji smo ovde večeras i vi koji ste ovde pred nama, ali je svet stao, danas je stao i mi sa našim našim malim životima pred tim jednim svetom možemo samo da nemo gledamo šta je taj svet iza sebe ostavio. I ime i prezime tog sveta je Mihailo Miša Janketić", rekao je Cvetković.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Srecan,najsrecniji...#happybirthday#volimdaihvolim#markojanketic#ujkamaki#mikelesmele #misajanketic#svjetlanaknezevic#cecakraljica

A post shared by Iva Ciric (@ciriciva_janketicusa) on

Upravo u JDP-u, Miša Janketić je izveo najviše predstava u svojoj karijeri. Pored Marka, iza sebe je ostavio i kćerku Milicu, koja se takođe bavi glumom, kao i kćerku Ivu i sina Rašu.

Miša će biti sahranjen 18. maja u 15 časova u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a opelo će početi pola sata ranije, saopštilo je Jugoslovensko dramsko pozorište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije