Jet set

Marko Kon smršao 45 kilograma, morao na rigoroznu dijetu

Marko Kon smršao 45 kilograma, morao na rigoroznu dijetu
Foto: Instagram | Marko Kon smršao 45 kilograma, morao na rigoroznu dijetu
N.N.

Dijeta Marka Kona rigorozna je, ali vrlo učinkovita. Zahvaljujući ograničenim obrocima i strogo biranim namirnicama muzičar je za kratko vrijeme skinuo 45 kilograma, a odluku da koriguje ishranu i vodi zdrav život donio je iz jednog vrlo važnog razloga.

Na ovaj potez Marko se prvenstveno odlučio zbog narušenog zdravstvenog stanja.

Naime, prije nekoliko godina dijagnostikovan mu je dijabetes modi 3, koji nikako nije mogao da reguliše insulinom, niti lijekovima, stoga su mu doktori savjetovali dijetu kao jedini način do ozdravljenja.

"U jednom trenutku imao sam 156 kila, što mi je baš smetalo, a tu je i izuzetno visok šećer koji nisam mogao da obuzdam ni sa čim. Genetski imam Modi, koji se leči na poseban način. Primao sam insulin neko vreme, ali to nije smirivalo parametre. Dijeta je bila neophodna. Smanjio sam porcije na trećinu, izbacio ugljene hidrate i evo tako funckionišem već šest meseci", istakao je Kon.

Dodaje da doručkuje samo jedno jaje, za ručak naruči 10 ćevapa pa ih razvali čitav dan.

"Pojedem sad dva, pa za dva sata još dva, pa opet kroz par sati. Na kraju pojedem tu svoju uobičajenu porciju ali razdeljenu na šest, sedam sati", započinje priču Marko, na čijem slučaju se pokazalo da nutricionisti griješe kada tvrde da je između obroka potrebno praviti pauze od po četiri sata.

Kaže da na dva sata se ljudi sigurno goje ako jedu koliko im se jede, ali on pojede jednu sarmu pa stane.

"Hleb uopšte ne konzumiram, luk isto jer ima previše ugljenih hidrata, papriku, šargarepu takođe, paradajz. Konzumiram zelenu salatu, blitvu, rotkvice, patlidžan i meso, tu nemam ograničenje. Jedem i čvarke i slaninu, ali sve u malim količinama", priča Kon.

Dijeta Marka Kona vrlo je rigorozna, ali se muzičaru pokazala kao jedino ispravno rješenje za tegobe, koje su prijetile da mu iz korijena nagore promijene život, piše Kurir.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije