Jet set

Pratite nas na Google news

Mask: Neki moji tvitovi bili su ekstremno glupi

Mask: Neki moji tvitovi bili su ekstremno glupi
Foto: Arhiva | Mask: Neki moji tvitovi bili su ekstremno glupi
N.N.

Za Ilona Maska ovo je veoma uzbudljivo vrijeme, a najviše zbog toga što se Space X sprema da put kosmosa pošalje Crew Dragon kapsulu sa ljudskom posadom.

To ipak ne znači da nema vremena za Twitter, pa ponekad piše i više nego što bi želio, te tvituje o stvarima koje bi nakon nekog vremena najradije obrisao.

Nedavno se u intervjuu koji je dao za Bloomberg osvrnuo na svoje bizarne Twitter preokrete, te dodao da ne tvrdi da je sve što je ikada izjavio, te tvitovao, u potpunosti tačno, prenosi PC Press.

Istakao je da su neki tvitovi bili "ekstremno glupi", ali da oni smisleni ipak pobjeđuju one koji su u sebi sadržali i po neki neistinu. 

Jedan od najproblematičnijih tvitova je svakako "FREE AMERICA NOW!", koji je uslijedio zbog toga što posao trpi tokom pandemije i karantina, budući da je proizvodnja u kompaniji Tesla usporena.

Njegovi tvitovi koji su u vezi sa korona virusom privukli su najviše pažnje, budući da je na svom nalogu tvrdio da je statistika o broju oboljelih nepouzdana, te da su u ukupan broj uključivani i oni koji nisu testirani, već se samo na osnovu simptoma dolazilo do zaključka da su zaraženi. 

Tako je pisao da podaci o broju oboljelih o Sjedinjenim Američkim Državama nisu tačni, a bez ikakvih dokaza koji bi te tvrdnje potkrijepili.

Dok se broj slučajeva u Americi konstantno povećava, Mask preispituje svoje ranije tvrdnje, a kao osnovni razlog za tvitovanje navodi želju da direktno komunicira sa ljudima, te da bez posrednika raspravlja o stvarima koje bi treća strana potencijalno ublažila. Istina je da je teško govoriti i pisati stvari zbog kojih bi svi bili srećni, naročito na Twitteru, ali Maskova želja da po svaku cijenu bude kontroverzan ponekad zabrinjava. 

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije