Jet set

Mediji: Razvela se Putinova kćerka

Mediji: Razvela se Putinova kćerka
Foto: Tanjug/AP | Mediji: Razvela se Putinova kćerka

Putinova najstarija kćerka Marija Vorontsova se razvela. Marija je Putinova kćerka koju je dobio iz braka sa nekadašnjom prvom damom Rusije Ljudmilom Shkrebnevom, tvrde strani mediji.

Naime, Marija koja je stručnjakinja za područje genetskih bolesti kod djece, imala je plan da otvori elitni medicinski centar za "superbogate strance u Rusiji", a sada je sve propalo.

Ove tvrdnje iznio je Sergej Kanev, prognani ruski novinar istraživačkog novinarstva.

"Ona ima veliki udio u megaprojektu za izgradnju modernog medicinskog centra u blizini Sankt Petersburga. Planovi su bili da privuku pacijente iz Evrope te bogataše iz zemalja Persijskog zaliva", prenijeli su strani mediji.

Takođe, ruski novinar Roman Dobrohotov nadovezao se istaknuvši kako se, osim plana o medicinskom centru, raspao i Marijin brak.

Naime, Voroncova se navodno razvela od svoga supruga, inače holandskog preduzetnika Jorita Fasena. Detalji razlaza nisu otkriveni. Fasen je dugo radio u Rusiji u Gazprombank-Investu i Stroitransgazu, a vjeruje se da je njegov otac bio pukovnik holandskih oružanih snaga. Sa Marijom ima i djecu, a samim tim Putin unuke.

"Oženjen sam Ruskinjom i imamo djecu, ostaću na tome", izjavio je jednom prilikom Putinov zet.

Marija koja se skrivala pod prezimenom svoje bake - Vorontsova, a sve do sada i Fasen, vodeći je istraživač u Nacionalnom medicinskom istraživačkom centru za endokrinologiju Ministarstva zdravlja Rusije.

Prošle godine je intervjuisana kada je govorila o ruskim naporima u borbi protiv rijetkih genetskih bolesti kod djece, bez da je otkriveno da je upravo ona Putinova kćerka.

To nije nimalo čudno, budući da Putin rijetko govori o svojim ličnim vezama te sve nastoji da drži u tajnosti.

Jednom je u izjavi novinaru BBC-ja rekao kako je to da ima kćerke "javna tajna", odbijajući da javno potvrdi istinu.

"Imam privatni život u koji ne dozvoljavam uplitanje. To se mora poštovati", njegove su riječi.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije