Jet set

Mediji: Trifunoviću nakon udesa nađen kokain u krvi

Mediji: Trifunoviću nakon udesa nađen kokain u krvi
Foto: N.N. | Mediji: Trifunoviću nakon udesa nađen kokain u krvi
N.N.

Sergeju Trifunoviću, lideru Pokreta slobodnih građana (PSG), pronađen je kokain u krvi poslije sudara koji je u ponedeljak uveče izazvao na Novom Beogradu, kada je udario u autobus GSP i potom pobegao s lica mesta, nezvanično saznaje Kurir.

Trifunović je tek nakon tri sata od udesa otišao u policijsku stanicu u Savskoj ulici i, kako je objavio na društvenim mrežama, alko-test je pokazao da je imao nula procenata alkohola, ali kada mu je izvađena krv i urađena analiza, otkriveno je da u krvi ima tragova kokaina. 

Nezvanično, Sergej je prethodno odbijao da preda urin na analizu, pa je zbog toga upućen u jednu beogradsku kliniku da izvadi krv.

Podsjetimo, u ponedeljak u 20.55 na novobeogradskom Bulevaru Mihajla Pupina, u blizini benzinske pumpe "Dejton", Trifunović je iz zasad nepoznatih razloga prešao svojim "reno meganom" u desnu, zaustavnu traku, a potom udario u zadnji lijevi dio autobusa.

Sergej je potom pobjegao s lica mjesta, pravdajući se na društvenim mrežama "da nije sačekao policiju jer je morao da ide kući da otključa majstorima vrata i nahrani mačke", kao i da je rekao vozaču autobusa da će se potom vratiti.

Trifunovićev pokušaj izbegavanja odgovornosti u udesu javnosti je dodatno zasmetao naročito zbog toga što on sebe predstavlja kao velikog borca za pravdu, pa tako stalno govori o slučaju saobraćajne nesreće na rampi kod Doljevca u kojoj je poginula Stanika Gligorijević, dok je direktor "Koridora" Zoran Babić povređen. 

Upravo to su mu mnogi zamijerali i juče, tvrdeći da poslije ovoga ni sam nema kredibilitet da kritikuje bilo koga i da je njegovo ponašanje krajnje licemjerno.

Sergejev tvit

Sergej je poslije udesa na Twitteru upitan šta bi uradio da je nekoga povrijedio u sudaru, a njegov odgovor je zaprepastio javnost.  - Overio bih ga metkom u glavu. Jer, mrtva usta ne govore! - napisao je Trifunović.

  Tu se, međutim, nije zaustavio, pa je na konstataciju "da za tako nešto treba hrabrosti, koju on očigledno nema, jer je pobegao s lica mesta saobraćajnog udesa", naveo: - Pa onda bih poslao plaćenog ubicu. Istina, lakše mi da platim nego ja da ubijam.

Sankcionisanje

Zbog napuštanja lica mjesta Trifunoviću prijeti novčana kazna, ali i zabrana upravljanja vozilom. Zakon propisuje da su kazne za ovo prekršajno djelo od 20.000 do 40.000 dinara, plus šest kaznenih poena i šest mjeseci zabrane upravljanja vozilom.  Takođe, osiguranje će ga teretiti za pravljenje štete na autobusu. Advokat Nebojša Milosavljević kaže da je apsolutno neprimjereno da javna ličnost, a naročito političar, bježi sa lica mjesta udesa.

"Često se dešava da ljudi žele da izbegnu svoju odgovornost, ali je za Trifunovića kao javnu ličnost ovo veliki minus. Ima svoje pristalice i iz moralnih razloga trebalo je da ispoštuje pravila, da sačeka policiju da izvrši uviđaj i da da sve potrebne podatke. To će mu biti otežavajuća okolnost prilikom postupka", naveo je advokat.

(Kurir)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije