Jet set

Megan Markl će na porođaju imati 22 "pomagača"

Megan Markl će na porođaju imati 22 "pomagača"
Foto: Tanjug/AP | Megan Markl će na porođaju imati 22 "pomagača"

Vojvotkinja od Saseksa Megan Markl (37) u ponedjeljak je stigla u Australiju i prvi dan kraljevske turneje javnosti otkrila lijepe vijesti da očekuje bebu. Potom je s dvora došla i službeno obavještenje.

Kraljevska beba stiže na proljeće, a prinova biti će sedmi u nasljedstvu za prijestolje. Megan se u trudnoći mora pridržavati strogih kraljevska pravila.

Da je smjela s princem Harijem (34) otputovati na 16-dnevnu turneju po Australiji, Novom Zelandu i okolnim ostrvima, Megan je morala tražiti posebnu dozvolu i to tek nakon što joj je u 12. sedmici trudnoće napravljen ultrazvuk, koji je pokazao da je s trudnoćom sve u najboljem redu.

Nakon što se vojvotkinja vrati u svoj dom, na daljnja prekookeanska putovanja moraće zaboraviti. Za Megan će to biti posebno teško jer joj majka živi u Americi. Ali ako se ona, kako se nagađa, preseli u London da bude bliže svojoj kćerki, i to će pravilo biti lako poštivati.

Na porodu Megan će imati dva porodničara, tri babice, tri anesteziologa, četiri člana hirurgije, dvoje pomagača, četiri pedijatra, laboratorijskog tehničara za krvne pretrage i tri menadžera. Kako objašnjavaju iz palate, za pripadnike kraljevske porodice svi su ti ljudi prijeko potrebni. Na isti način bila je zbrinuta i njena snaha, vojvotkinja od Kambridža Kejt Midlton (36) kada je bila trudna.

Prije nego što se i službeno javnosti otkrije da je beba rođena, sve o malom nasljedniku ili nasljednici prva će saznati kraljica Elizabeta II. (92). Kraljevski protokol zahtijeva da kraljica mora prva saznati da je beba rođena, i to puno prije svih ostalih.

Baš kao Kejt i princ Vilijam (36), o polu djeteta neće se znati sve dok se ne rodi. Od toga će, kao i od odabira imena, sigurno najviše profitirati kladionice.

Svijet će idućih nekoliko mjeseci nagađati i ostavljati novac na kladionicama, pogađajući ime nasljednika ili nasljednice, jedina stvar koja je već sada poznata je da će prinova imati najviše četiri imena. Sam princ Heri ima četiri imena - Henri Čarls Albert Dejvid - dok troje djece princa Vilijama i Kejt Midlton imaju tek tri.

Ono po čemu se trudnoća i sve vezano oko nje razlikuje od čak tri trudnoće i poroda Kejt je to da će princ Hari i Megan Markl imati puno više manevarskog prostora i sve će biti opuštenije jer je mala šansa da će njihovo dijete naslijediti tron. Upravo zbog toga pri odabiru imena ne moraju birati ono kraljevskog porijekla.

Već su krenula nagađanja oko imena buduće kraljevske prinove. Najmanji dobitak na uloženi novac čeka one koji uplate na imena Aleksander i Alis. Kod muških imena slijede Artur s koeficijentom tri, Filip i Albert s koeficijentom šest, a ako uložite na ime Nikolas, možete udeseterostručiti svoj ulog.

Kod ženskih imena, osim imena Alis, najveći favoriti su Viktorija i Meri (koeficijent četiri), Isabela (koeficijent šest), a najveći koeficijent je na imenu Dajana, po prinčevoj pokojnoj majci.

Od tradicionalnog baby showera, koji se organizuje u Americi, za članove kraljevske porodice takvo što je nedopustivo. Budući da su iznimno bogati, bilo bi neprimjereno da organiziraju raskošne zabave uoči rođenja djeteta i primaju skupocjene poklone jer si sve to mogu priuštiti i sami.

(24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije