Jet set

Megan Markl čeka prvo dijete

Megan Markl čeka prvo dijete
Foto: Tanjug/AP | Megan Markl čeka prvo dijete

Grofica od Saseksa Megan Markl potvrdila je da je trudna po dolasku u Australiju sa mužem princom Harijem, prenosi britanski Miror.

Mediji su spekulisali da grofica čeka prvo dijete kada su je vidjeli sa dvije ljubičaste fascikle dok je izlazila iz aviona u Sidneju.

Kraljevski bračni par stigao je danas u Sidnej na počektu 16-odnevne turneje po zemljama Pacifika, prvog velikog inostranog putovanja od vjenčanja u maju.

Pored Australije britanski par će posjetiti Fidži, Tongu i Novi Zeland, članove Komonvelta.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa su stigli diskretno po kiši poslije vikenda u Britaniji tokom koga je uz veliku pompu u Vindzoru održano vjenčanje princeze Juženi, unuke kraljice Elizabete druge, i njenog partnera Džeka Bruksbenka.

Par koji je iz Britanije dopoutovao na letu australijske aviokompanije Kvantas primijećen je kako opušteno odlazi s aerodroma u Sidneju.

Kraljica Elizabeta Druga je i dalje zvanično australijski šef države. Vlast britanske krune nad Australijom je u mnogome simboličan. Kraljica Elizabeta je vrlo popularna među Australijancima, međutim po mišljenju nekih monarhija je samo anahroni ostatak britanske kolonijalne vlasti.

Zvanična posjeta Harija i Megan počinje sutra u Sidneju kada će ih primiti generalni guverner Piter Kosgrov, prije nego što se upoznaju s dvije koale u zoološkom vrtu Taronga.

Oni će takođe prisustvovati Igrama Inviktus, sportskom takmičenju za ranjenje vojnike iz cijelog svijeta, čijem pokretanju je doprineo princ Hari. Poslije toga će se sastati s australijskim premijerom Skotom Morisonom.

Posjetu pažjivo prate britanski i australijski mediji koji primjećuju najsitnije pokrete 37-ogodišnje Megan čiji ulazak u britansku kraljevsku porodicu je donio dah svježine.

Hari i Megan će 23. oktobra otputovati za Fidži zatim za Tongu 25. oktobra prije nego što završe putovanje na Novom Zelandu. Oni će na Novom Zelandu prisustvovati proslavi 125-godišnjice od kada su žene dobile pravo glasa u toj zemlji, koja je to učinila prva na svijetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije