Jet set

Megan Markl dobila parnicu protiv tabloida

Megan Markl dobila parnicu protiv tabloida
Foto: NN Arhiva | Megan Markl dobila parnicu protiv tabloida

LONDON - Megan, vojvotkinja od Saseksa, dobila je danas parnicu protiv britanskog tabloida Mejl on Sandej za povredu autorskih prava na pismo koje je napisala svom ocu, nakon što je sud utvrdio da niko drugi ne polaže prava na njega.

Megan (39), supruga princa Harija, još u februaru je dobila veći dio potraživanja bez suđenja, ali je sudija Mark Varbi tada smatrao da o pitanju vlasništva autorskih prava na pismo tek treba da se odluči zbog moguće umješanosti njenog sekretara za komunikacije Džejsona Knaufa, prenosi Rojters

List je tvrdio da je vojvotkinja namjeravala da sadržaj pisma postane javan i da je to dio medijske strategije, jer je radila na elektronskim nacrtima sa Knaufom, što znači da i on i Kruna mogu polagati prava na autorska prava.

Međutim, na online saslušanju u višem sudu u Londonu, Varbi je donio kratku presudu u korist vojvotkinje po pitanju autorskih prava.

Do toga je došlo nakon što je sudu rečeno da je advokatska firma čiji klijent djeluje u ime Njenog Veličanstva Kraljice ... ne smatra da je Kruna vlasnik autorskih prava (bilo djelimično ili samostalno) na elektronski nacrt.

Meganin pravni tim rekao je da je Knauf preko svojih advokata potvrdio da nije sastavio pismo i da nikada nije tvrdio da je to učinio.

"Po mišljenju našeg klijenta, to je bilo isključivo pismo vojvotkinje", napisali su Knaufovi advokati.

Pomoćnik je samo predložio da se uključi referenca na vojvotkinjino loše zdravlje, rekao je sudu Meganin advokat Ijan Mil.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije