Jet set

Megan Markl izabrana za najinteligentnijeg člana kraljevske porodice

Megan Markl izabrana za najinteligentnijeg člana kraljevske porodice
Foto: Tanjug/AP arhiva | Megan izabrana za najinteligentnijeg člana kraljevske porodice
N.N.

Megan Markl, vojvotkinja od Saseksa i supruga princa Harija od samog dolaska u kraljevsku porodicu privlači pažnju brojnim skandalima.

Često je na "meti" kritičara koji joj daju mnoge pogrdne epitetima, a ovog puta je prikazana u sasvim drugačijem svjetlu - kao najinteligentija članica britanske kraljevske porodice.

Naime, kompanija Oxford Royale koja se bavi obrazovanjem analizirala je akademske kvalifikacije članova kraljevske porodice i proučila je njihove rezultate u srednjoj školi i rangiranje na fakultetima koje su završili.

Megan je tako zauzela prvo mjesto s obzirom na to da je diplomirala na elitnom univerzitetu Nortvestern. Vojvotkinja je na tom prestižnom koledžu dobila dvostruku diplomu, iz glume i međunarodnih odnosa.

"Život kraljevske porodice nije uvijek lak posao i uključuje puno suočavanja s opsežnim ispitivanjem tog života u centru pažnje, a akademska iskustva Megan Markl savršeno su je opremile za tu ulogu", rekao je portparol Oxford Royale-a za NY Post.

"Iako su se vojvoda i vojvotkinja od Saseksa možda i povukli od svojih uloga članova kraljevske porodice, oni su zaokupili interes i pažnju svijeta, a Meganina želja da iskoristi svoju platformu za podizanje svijesti o ozbiljnim svetskim problemima odražava njenu inteligenciju, analitički um i obrazovni pedigre", dodao je.

Studija je pokazala da je Kejt Midlton, vojvotkinja od Kembridža, druga najinteligentnija osoba u kraljevskoj porodici, dok je princ Vilijam na trećem mjestu.

(Telegraf)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije