Jet set

Megan Markl primijećena bez burme i vjereničkog prstena

Megan Markl primijećena bez burme i vjereničkog prstena
Foto: Tanjug/AP | Megan Markl primijećena da ne nosi burmu i vjerenički prsten
Tanjug

LONDON - Supruga princa Herija Megan Markl primijećena je da ne nosi burmu i vjerenički prsten tokom posjete londonskom Nacionalnom pozorištu, samo nekoliko sati prije nego što su ona i princ Hari najavili da se povlače iz javnog života.

Vojvotkinja od Suseksa (38) posjetila je u srijedu Nacionalno pozorište Dorfman, poslije prethodne posjete Kanadskoj kući s princem Harijem (35), gdje im je zahvalila na gostoprimstvu tokom prazničnog perioda, piše "Dejli meil".

Ona je na sebi imala crne pantalone, plavu košulju i taman kaput, a na prstima nije imala burmu, ni vjerenički prsten.

Pretodno, tokom posjete Kanadskoj kući, Megan je nosila prstenje.

Ona tokom trudnoće, takođe, nije nosila prstenje, što je uobičajeno među trudnicama, piše list.

Muzej "Madam Tiso" uklonio Hari i Megan iz kraljevske porodice

Čuveni londonski muzej "Madam Tiso" izdvojio je voštane figure princa Harija i njegove supruge Megan od drugih članova kraljevske porodice, što je odgovor na objavu para da se povlače sa kraljevskih dužnosti.

Muzej "Madam Tiso", koji izlaže više od 250 voštanih figura poznatih ličnosti, saopštio je da će princ Hari i Megan biti smješteni u odvojen dio i da neće biti više zajedno s kraljicom Elizabetom, prinčevima Filipom i Čarlsom, kao i princom Vilijamom i njegovom suprugom Kejt, prenosi Reuters.

"Zajedno s ostatkom svijeta reagujemo na iznenađujuću vijest da se vojvoda i vojvotkinja od Saseksa povlače sa kraljevskih dužnosti", izjavio je generalni menadžert Stiv Dejvis.

Povlačenje princa Harija i njegove supruge Megan sa kraljevskih dužnosti glavna je vijest danas u britanskoj štampi, koja prenosi da o toj odluci čak ni kraljica Elizabeta nije bila obaviještena.

Po uzoru na termin Bregzit, povlačenje prinčevskog para mediji su prozvali kovanicom "Megzit".

Kraljevska porodica je "povrijeđena i razočarana" tom odlukom, prenosi BBC i navodi da Hari i Megan nisu o tome konslutovali nijednog člana kraljevske porodice.

U kratkoj reakciji Bakingemska palata je navela da razumije njihovu želju za drugačijim pristupom, ali da će za "komplikovana pitanja" trebati vremena.

"Nisu rekli čak ni kraljici", piše "Dejli miror" pozivajući se na neimenovani izvor koji dodaje da je par time pokazao potpuno nepoštovanje kraljevske porodice.

Više je pitanja nego odgovora, piše BBC navodeći neka od njih: kakva će biti nova uloga Harija i Megan, kakav će odnos imati s ostatkom kraljevske porodice, gdje će živjeti, šta će raditi, ko će brinuti o njihovoj bezbjednosti...

Neki to mogu vidjeti kao opadanje monarhije u 21. vijeku, ali sa druge strane, Megan i Hari su doprli do ljudi do kojih nijedan član kraljevske porodice nije i ujedno predstavljali osvježenje te institucije.

Britanski tabloid "San" na naslovnoj strani piše da je kraljica "duboko potresena", a da odlazak Harija i Megan izaziva "građanski rat" u porodici.

Navodi se da je okidač za njihovu odluku bilo nedavno objavljivanje fotografije na kojoj je kraljica Elizabeta Druga s troje najbližih nasljednika prestola: najstarijim sinom Čarlsom, unukom Vilijamom i praunkom Džordžom.

"Ova slika je najjasniji pokazatelj da se Hari i Megan ne smatraju dijelom budućnosti ove institucije. Sa njihovog stanovišta, od tog trenutka nije više bilo smisla da budu tu", rekao je jedan izvor za "San".

Hari je šesti u redu za nasljeđivanje trona - iza princa Čarlsa, princa Vilijema i njegovo troje djece.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije