Jet set

Milion dolara za vjenčanje godine: Holivudska elita na vjenčanju Serene Vilijams

Milion dolara za vjenčanje godine: Holivudska elita na vjenčanju Serene Vilijams
Foto: eonline.com | Milion dolara za vjenčanje godine: Holivudska elita na vjenčanju Serene Vilijams

Samo dva i po mjeseca nakon što je rodila kćerkicu Alexis Jr., nekad najbolja teniserka svijeta Serena Vilijams odlučila se udati za Aleksisa Ohaniana, suosnivača Reddita.

Samo vjenčanje obavijeno je velom tajne, ali i ekskluzivnim ugovorom kojim se Serena obavezala svojoj dobroj prijateljici, moćnoj urednici američkog Voguea Ani Vintour, da će upravo u njenom magazinu izaći reportaža s vjenčanja zbog kojeg je pola Nju Orleansa na nogama. Dosta detalja ipak je poznato zahvaljujući tome što se noć uoči vjenčanja održala “probna večera”.

Nije se štedjelo

Zvijezda tenisa i njen suprug nisu štedjeli kako bi imali dan iz snova čija je tema bila 'Ljepotica i zvijer', a pozvali su oko 250 gostiju. Zakupili su cijeli The Contemporary Art Centar, a ispred njega podignuti su u produžetku veliki bijeli klimatizovani šatori. Mladenci su se očito pobrinuli da ni slučajno ne ponestane pića jer je primijećeno da su iskrcani brojni sanduci s vinom Chateau Smith. Naravno, kako bi to bilo pravo vjenčanje iz bajke, ni malo kiča nije smjelo izostati pa je unajmljena i kočija.

 

Ko se pobrinuo za Sereninu vjenčanicu još nije poznato, ali šuška se da je riječ o modnoj kući Versace. Naime, upravo ta modna kuća pobrinula se za njen modni izgled e na posljednjim gala događajima poput Met Gale.

- Unajmili su i angažovali najbolje od najboljih. New Orleans je bio Serenina željela jer je to grad vrlo poseban za Serenu, grad gdje su je uvijek voljeli. Contemporary Art Centar odabrali su zbog njegove nevjerojatne arhitekture I istorije, a Serena je naložila da se taj prostor ispuni hiljadama dolara vrijednim kristalom i cvijećem.

Probna večera

Kao goste su pozvali Kris Jenner, Kim Kardashian, Beyoncé, Jay Z-a, Meghan Markle, Ciaru, Kelly Rowland, La La Anthonyja, Evu Longoriju te brojne druge poznate osobe.

Probna večera održala se u elegantnom i vrlo skupom restoranu Meril koji vodi Emeril Lagasse, a na njoj su prisustvovali najuža porodica mladenaca te njihovi najbolji prijatelji. Nakon večere, koja je potrajala do ponoći, par je sjeo u limuzinu s vozačem koji ih je odvezao do romantične rezidencije vrijedne 1,6 miliona dolara na rubu Francuske četvrti, koju su unajmili.

(jutarnji.hr)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije