Jet set

Mišel Fajfer lansira liniju parfema

Mišel Fajfer lansira liniju parfema
Foto: N.N. | Mišel Fajfer lansira liniju parfema
N.N.

Henry Rose parfemi podižu čitavu beauty liniju na novi nivo, zahvaljujući održivosti i prirodnim, potpuno sigurnim sastojcima. Ovo nisu klasični parfemi na koje smo navikli.

Dugogodišnja ljubiteljica parfema, poznata glumica Michelle Pfaiffer, postala je svjesna postojanja skrivenih kancerogena u parfemima, koji nisu navedeni u listi sastojaka. Sve ovo je započeto nakon što su joj preminuli otac i najbolji prijatelj od raka – i to u kratkom razmaku.

Takva situacija, kombinovana sa činjenicom da je postala majka, a vrlo oprezna prema svemu što daje djetetu, ubijedila je sebe da prestane da nosi parfeme, čak 10 godina.

"Osjećala sam da svakodnevno moram da biram između kvaliteta i sigurnosti", rekla je Mišel nastavljajući: "Uvijek sam mislila – da li želim da se osjećam dobro ili sigurno?"

Ovo razmišljanje inspirisalo ju je da lansira novu liniju unisex parfema, Henry Rose, koju čine samo sigurni i provereni sastojci.

Pet parfema – "Last Light", "Dark Is Night", "Jake’s House",  "Torn" i "Fog" – prošlo je kroz veliki broj provjera i testova, da su dobili verifikaciju od strane EWG-a i Cradle ro Cradle sertifikat na zlatnom nivou.

Ove dvije kompanije su neprofitne organizacije sa rigoroznim metodama testiranja koje provjeravaju hemijsku toksičnost, uticaj na okolinu, ispuštanje dioksida i tako dalje.

"Ovi parfemi nemaju sumnjive sastojke koji su kancerogeni, loše prezervative, niti sastojke koji utiču na endokrini sistem. Ipak, nije sve što je prirodno za svakoga – zbog alergena", rekla je glumica.

Staklo flašica je 90% reciklirano, dok su poklopci od soje.

"Nadamo se da ćemo u budućnosti biti još bolji. Malo me nervira što ne možemo da recikliramo pokopce jer su mali, ali tu smo-gdje smo. Ali, nadamo se da ćem izrasti u veliki biznis koji će ljudi prihvatiti i voljeti", istakla je Mišel.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije