Jet set

Mišel Obama: Nije me iznenadilo što je Megan govorila o rasi

Mišel Obama: Nije me iznenadilo što je Megan govorila o rasi
Foto: Tanjug/AP | Mišel Obama: Nije me iznenadilo što je Megan govorila o rasi

NJUJORK - Bivša američka prva dama, Afroamerikanka Mišel Obama, izjavila je da je nije potpuno iznenadilo ono što je britanska vojvotkinja od Saseksa Megan Markl govorila o rasi u nedavnom TV intervjuu.

Kako je prenio BBC, Mišel Obama je uzdržano govorila za NBC tudej o intervjuu Megan Markl i princa Harija koji su dali Opri Vinfri, u kome su otvorili niz različitih ličnih tema, uključujući rasizam i mentalno zdravlje.

U intervjuu za NBC, Mišel Obamu su pitali šta joj je prošlo kroz glavu dok je gledala Meganin iskren razgovor u kome je navela da ih je jedan član kraljevske porodice pitao koliko će tamna biti koža njihovog sina Arčija, s obzirom na njeno porijeklo, jer je njena majka Afroamerikanka.

Javna služba se nalazi u središtu pažnje, rekla je Mišel Obama, koja je provela osam godina u Bijeloj kući dok je njen suprug, takođe Afroamerikanac, Barak Obama bio predsjednik SAD.

"I većina ljudi to ne razumije, niti bi trebalo da razumije. Ono što uvijek imam na umu jeste da se ništa od ovoga ne odnosi na nas u javnoj službi, već na ljude kojima služimo", istakla je ona.

Bivšu prvu damu SAD pitali su o trenutku kada je Megan rekla Opri da je "doživjela rasizam".

"Kao što sam već rekla, rasa na ovom svijetu nije nova konstrukcija za obojene ljude, pa stoga nije bilo potpuno iznenadenje čuti njena osjećanja i njihovu artikulaciju", odgovorila je Mišel Obama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije