Jet set

Pratite nas na Google news

Modne kompanije donirale milione za borbu protiv virusa korona

Modne kompanije donirale milione za borbu protiv virusa korona
Foto: N.N. | Modne kompanije donirale milione za borbu protiv virusa korona
N.N.

Već u samom startu brobe protiv virusa korna podigle su se velike modne kuće i dale svoje velikodušne doprinose.

Prva je bila kompanija “LVMH” koja posjeduje luksuzne brendove kao što su “Louis Vuitton”, “Gucci”, “Hennessy”, “Bulgari”, “Fendi”, “Kenzo”, “Givenchy” i mnoge, mnoge druge.

Ova velika kompanija svoja postrojenja za proizvodnju kozmetike - tačnije parfema, stopirala je i počela da proizvodi gel za dezinfekciju ruku koji je donirala vladi Francuske ne bi li pomogla u borbi protiv virusa korona.

Odmah nakon velikog modnog konglomerata, svoju pomoć u borbi protiv virusa vladi Italije pružio je modni dizajner Đorđo Armani donirajući sumu od 1.4 miliona dolara.

Aktu humanosti u vidu borbe protiv globalne pandemije, odmah potom pridružuje se i čuveni modni dvojac “D&G” koji su donirali Univerzitetu “Humanitas”, koji proučava reakcije imunog sistema na virus korona svotu od pet miliona dolara!

No, jedan od najpoznatijih američkih dizajnera današnjice, veliki Raf Lauren i njegova modna kompanija donirali su svotu od 10 miliona dolara za borbu proziv virusa Covid - 19.

"Sada više no ikada, u ovim nemilim vremenima, naša misija je da budemo oslonac i podrška jedni drugima", izjavio je poznati dizajner.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije