Jet set

Montrealski univerzitet uvodi kurs o Kanje Vestu

Montrealski univerzitet uvodi kurs o Kanje Vestu
Foto: Tanjug/AP arhiva | Montrealski univerzitet uvodi kurs o Kanje Vestu

Univerzitet "Concordia" u Montrealu će ponuditi studentima kurs inspirisan reperom Kanjeom Vestom, a vijest je još ranije objavio profesor Jasin "Narsi" Alsalman.

"Prvi ću predavati o Kanjeu Vestu na univerzitetskom nivou, slava Bogu. Želim da studentima donesem nešto novo i svježe. Ovo je prilika da dovedemo još nevjerovatnih gostiju na univerzitet i da razgovaramo o svijetu kroz pogled jednog od najuticajnijih ujmetnika naše generacije", napisao je on u objavi na Instagramu.

Alsalman kaže da taj čas nije samo o Kanjeu.

"Radi se o zajednici, kreativnosti, odgovornosti, slavi i mentalnom zdravlju, snovima i noćnim morama - i što je još važnije, samoaktualizaciji", objašnjava profesor i umjetnik.

Kako piše u njegovoj objavi, kurs će se baviti analizom Kanjeove umjetnosti, dizajna, muzike, slavnog života i kulturnih uticaja u doba informacija.

"Koristeći Kanjeove albume kao kulturne, umjetničke i lične poglede; ovaj čas će proučavati evoluciju njegovog genija i istraživati koncept 'Kanjeove disonance' - jedinstvenu, složenu i kontroverznu prirodu i kontekst Kanjeovog djela i uticaja", navodi se u postu.

Kurs će biti dostupan ograničenom broju studenata likovnih umjetnosti, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije