Jet set

Na naslovnici "Voguea" tatu umjetnica koja ima 106 godina

Na naslovnici "Voguea" tatu umjetnica koja ima 106 godina
Foto: Instagram / Printscreen | Na naslovnici "Voguea" tatu umjetnica koja ima 106 godina

Naslovnica novog izdanja filipinskog "Voguea" postala je veliki hit na društvenim mrežama, a neki su je čak proglasili i najboljom naslovnicom svih vremena.​ Naime, magazin je na naslovnicu za april stavio 106-godišnju tatu umjetnicu Apo Vang-Od iz sela Buscalan na Filipinima, a posvetili su joj i ogromnu priču te su razgovarali s njom.

"Apo Maria 'Whang-Od' Ogaj simbolizuje snagu i ljepotu filipinskog duha. Ona je posljednja tatu majstor svoje generacije i tetovirala je simbole plemena Kalinga na hiljade ljudi koji su hodočastili u Buskalan" napisali su u objavi i izdvojili jedan njen citat.

"Kada mi dođu posjetioci iz dalekih zemalja, ja ću im uvijek rado istetovirati obilježja Buskalana i Kalinge. Radiću to dok god sam živa" rekla je Apo Vang-Od za "Vogue". Apo je najstarija osoba koja je pozirala za naslovnicu "Voguea".

Riječ je o umjetnici koja već decenijama svoje umijeće prenosi na mlađe generacije, ali ljude su prije svega fascinirale fotografije koje potpisuje Artu Nepomuceno, kao i to što je "Vogue" odlučio baš nju staviti na naslovnicu.

Na Instagram profilu filipinskog "Voguea" sliku naslovnice lajkovalo je više od 185 hiljada ljudi, a u komentarima su se nizale samo pohvale. Objava je skupila više od 2.800 komentara.

"Kakva prekrasna naslovnica", "Ovo je epska naslovnica Voguea", "Ovo je možda i najljepša naslovnica Voguea ikad. Ponosna sam na vas", "Prikazuje kako se lijepo može stariti", "Ovo je već sada legendarna naslovnica", "Ovakvo nešto sam čekala cijeli život", samo su neki od komentara ispod objave, prenosi "Avaz".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije