Jet set

Nakon HarIjevog psihičkog sloma, o svojoj borbi progovorio i Vilijam

Nakon HarIjevog psihičkog sloma, o svojoj borbi progovorio i Vilijam
Foto: Tanjug/AP | Nakon HarIjevog psihičkog sloma, o svojoj borbi progovorio i Vilijam

Nakon što je u javnost procurila informacija da je princ Hari morao potražiti ljekarsku pomoć zbog svog mentalnog zdravlja, o istome je progovorio i njegov stariji brat, princ Vilijam. Dok mu se mlađi brat navodno bori protiv post traumatskog stresnog poremećaja, on ima problema s anksioznošću, i to prilikom javnog nastupa. Upravo o tome govori u dokumentarcu 'Football, Prince William and Our Mental Health'. Dok je govorio koliko ga to muči, otkrio je i što mu u tome izuzetno pomaže.

"Vid mi se tikom godina pogoršao i tokom javnih nastupa sam odlučio ne nositi sočiva, jer tako nisam nikoga mogao vidjeti dok sam govorio. To zamagljivanje lica mi je jako pomoglo zato što ne možete vidjeti tko gleda u vas. Vidim dovoljno da pročitam novine i takve stvari, ali u tom trenutku ne mogu vidjeti cijelu osobu. To mi jako pomaže s mojom tjeskobom", iskreno je ispričao 37-godišnji princ.

U nastavku filma se dotaknuo i očinstva, trenutka koji je za njega bio ogromna promjena. Uz to, osvrnuo se na to koliko je na njega uticala smrt njegove majke, princeze Dajane.

"Mislim da kad ste prošli kroz nešto traumatično u životu, kao što je kod mene smrt majke, emocije se konstantno vraćaju", opisao je u razgovoru s fudbalerom, koji je izgubio oca i postao roditelj bez njegove podrške. Vilijam je u nastavku istaknuo koliko mu je bitna podrška supruge Kejt.

Prema svemu sudeći, ova se prinčeva priča itekako može povezati sa stanjem princa Harija, koje se prema riječima anonimnog izvora, s godinama pogoršava.

"Kap koja je prelila čašu" bila je odvajanje od kraljevske porodice, vrlo težak potez koji je donio kako bi zaštitio suprugu Megan od britanske javnosti i medija koji joj nisu bili naklonjeni. I sam je u jednom trenu priznao kako ne želi da se Megan dogodi što se dogodilo njegovoj majci. No taj nesebični i muževni čin došao je s cijenom, koju sada izgleda plaća boravkom u psihijatrijskoj klinici.

(Story.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije