Jet set

Nije završila: Megan Markl navodno sprema novu "bombu"

Nije završila: Megan Markl navodno sprema novu "bombu"
Foto: Screenshot | Nije završila: Megan Markl navodno sprema novu "bombu"

Megan Markl će, prema pisanju stranih medija, iskoristiti intervju koji je "razdrmao" kraljevsku porodicu, ali i čitav svijet, kako bi lansirala svoju političku karijeru.

Naime, tek što je američki predsjednik Džo Bajden ušao u Bijelu kuću, i nakon priča da će se kandidovati i na narednim izborima, sada je navodno došao red i na Megan Markl.

Kako piše Daily Mail, pozivajući se na glasine, Megan Markl je iskoristila intervju kod Opre Vinfri da započne svoju političku karijeru u SAD, te ostvari ideju da jednog dana postane predsjednica SAD.

Neimenovani laburista iz Vlade Tonija Bleira pomenutom mediju rekao je da iz Vašingtona ima informacije da se vojvotkinja povezala s demokratima u SAD te da je intervju kod Opre bio prvi korak ka predsjedničkoj trci. Portparol prinčevskog para odbio je da komentariše takve navode.

Markl je navodnon nakon što se vjerila s Harijem odbila da se odrekne američkog državljanstva upravo zato da bi jednog dana mogla da se bavi politikom, a veoma ju je frustriralo što joj je kao članici kraljevske porodice bilo zabranjeno da iznosi političke stavove.

O intervjuu Megan Markl i princa Harija oglasila se i Bijela kuća, a već je odranije poznato da su američki predsjednik i princ Hari veliki prijatelji.

Portparolka Bijele kuće, Džen Psaki pozdravila je njihov potez i to što su imali hrabrosti da otvoreno progovore o svom mentalnom zdravlju.

"Predsjednik vjeruje u činjenicu da je potrebna velika hrabrost da se izađe pred javnost i progovori o sopstvenim borbama s mentalnim zdravljem te da se ispriča ta priča", rekla je Psaki na pitanje ima li američki predsjednik Džo Bajden svoj stav o intervjuu koji su dali Megan i Hari, piše Daily Mail.

"Nećemo dalje komentarisati ništa u vezi s intervjom koji su dali, te naglašavamo da su oni privatni građani. Napominjem da imamo dobar odnos s čelnicima Velike Britanije", rekla je ona.

Podsjetimo, američki predsjednik Džo Bajden i njegova supruga Džil imaju već godinama sjajan odnos s princem Harijem. Prijateljstvo američke prve dame i britanskog princa započelo je još prije sedam godina, dok je Hari obavljao kraljevske dužnosti. Upoznali su se u Vašingtonu, a iako je među njima 33 godine razlike, povezali su se odmah zbog svojih interesa. Džil Bajden je zatim bila i na igrama Inviktus u Londonu, nakon čega su održali kontakt.

Megan Markl i princ Hari su u velikom intervjuu koji su dali voditeljki Opri Vinfri otkrili brojne šokantne činjenice. Markl je otvoreno iznijela optužbe protiv kraljevske porodice za rasizam, za povredu osjećanja, širenje laži pa čak i za gubitak volje za životom zbog čega je, kako tvrdi, razmišljala o oduzimanju svog života dok je bila trudna sa sinom Arčijem. I sam Hari je život u palati i kraljevskoj porodici opisao kao zarobljeno okruženje i tvrdi da nije znao kome da se obrati za pomoć.

(B92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije