Jet set

Nikol Kidman o depresiji zbog razvoda sa Tom Kruzom

Nikol Kidman o depresiji zbog razvoda sa Tom Kruzom
Foto: Screenshot/Instagram | Nikol Kidman o depresiji zbog razvoda sa Tom Kruzom
N.N.

Glumačka diva Nikol Kidman otkrila je kako je patila od depresije dok je snimala film "Sati" u kojem je tumačila ulogu britanske književnice Virdžinije Vulf za šta je nagrađena i Oskarom.

Mnogo toga se tada, prije skoro dvije decenije poklopilo kod danas 54-godišnje glumice. Jer taj angažman, Kidman je prihvatila nakon razvoda od Toma Kruza 2001., pa je kaže, tada bila poput sunđera koji upija razmišljanja svog suicidalnog lika.

Film je prikazao borbu slavne autorke s mentalnim zdravljem dok je pisala "Gospođu Dalovej", kao i njeno samoubistvo utapanjem u rijeci 1941. godine. Bila je to scena za koju je Kidman insistirala da je snimi sama, bez kaskaderke.

Govoreći o toj sceni u "Satima", Kidman je izjavila: "Ne znam jesam li ikada pomislila da je to opasno, vjerujem da sam skroz bila u svom liku. Stavila sam kamenje u džepove i ušetala u rijeku. I tako iznova i iznova. Vjerovatno uopšte nisam promislila da je to možda rizično."

Razmišljajući o sopstvenim emocijama u tom trenutku, glumica je dodala kako tada uopšte nije bila u svom tijelu, već najviše u liku i mjestu zbivanja, depresivna.

"Dakle, Virdžinijine ideje, misli, tekle su kroz mene, baš u trenutku kada sam bila potpuno otvorena za takva razmišljanja. I mislim da je Stiven (Daldri, redatelj filma) bio vrlo nježan prema meni jer je to znao. Bila sam potpuno otvorena da mogu da shvatim lik kojeg tumačim, ali to je u suštini i ljepota glumačkog života", kazala je Kidman.

"Sati" u kojem je Kidman glumila uz Meril Strip i Džulijan Mur, donijeli su joj Oskara za najbolju glumicu, ali očigledno je taj zlatni kip zaslužila na emotivno vrlo težak način.

Danas svoje tadašnje mentalno stanje naziva iskustvom koje život nosi i zbog kog se osjeća daleko iskusnijom jer je prošla kroz tu fazu.

Zbog toga, ali i drugih stvari krenula je drugačije da gleda na život, raste kao osoba, a to namjerava i dalje kako joj godine stižu.

Kidman je Virdžiniju Vulf tumačila 2002., samo godinu dana nakon razvoda od kolege Toma Kruza s kojim je bila 11 godina u braku. Par je usvojio dvoje djece, kćerku Izabel (29) i sina Konora (26). U intervjuu koji je dala prije deset godina za Who magazin, priznala je kako je razvod jako teško podnijela i kako se suočila s depresijom, koju je na kraju i pobijedila.

Danas je u braku s muzičarom Kitom Urbanom s kojim ima dvoje biološke djece, a poslije je priznala i kako je njenoj depresiji doprinjela činjenica da s Kruzom nije mogla nikako da zatrudni. Mislila je tada da nikada neće moći da rodi, nakon što je propao tretman liječenja neplodnosti, a imala je i nekoliko spontanih pobačaja i vanmaterničnih trudnoća.

(b92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije