Jet set

Ništa od kućnog pritvora za Rastu

Ništa od kućnog pritvora za Rastu
Foto: N.N. | Ništa od kućnog pritvora za Rastu

Reper Stefan Đurić Rasta nalazi se u pritvoru od 2. oktobra 2019. godine, a kako je rekao njegov advokat Uroš Milosavljević, Rastin predmet prebačen je u Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

"Nema niša novo, ništa se nije desilo ovih dana, čekamo to Prvo tužilaštvo da vidimo šta će da kažu, očekuje se to ovih dana", rekao je Rastin advokat za Telegraf JETSET.

Postavljana su pitanja Milosavljeviću da li je njegov klijent, kako se pisalo, postigao nagodbu sa Prvim Osnovnim tužilaštvom o priznanju krivce i kazni kućnog pritvora u trajanju od godinu dana.

"Ništa od toga se nije desilo. Predmet je prešao u Prvo tužilaštvo na razmatranje, sa Prvim tužilaštvom nikakav dogovor nije postignut, ne postoji nikakva presuda, ništa od toga što se pisalo nije istina", dodao je.

Podsjetimo, Rasta je priveden u centru Beograda sa navodno nekoliko paketića marihuane i skanka, a prilikom pretresa njegovog stana, policija je pronašla, kako se navodi, još nedozvoljenih supstanci.

Protiv Ðurića i B.L. vodi se istraga zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprijećena kazna od tri godine do 12 godina zatvora.

Rastin advokat tvrdi da je reper opojne droge imao za sopstvenu upotrebu, a ne za prodaju.

Rasta je već skoro četiri mjeseca u pritvoru, a prema poslednjoj odluci Apelacinog suda pritvor je trebalo da traje do danas, 27. januara, ali se sada čeka odluka Prvog Osnovnog tužilaštva, gdje je predmet prebačen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije