Jet set

Nojer se oglasio nakon bure u Njemačkoj: Nisam znao šta pjevam

Nojer se oglasio nakon bure u Njemačkoj: Nisam znao šta pjevam
Foto: Screenshot Youtube | Nojer se oglasio nakon bure u Njemačkoj: Nisam znao šta pjevam
N.N.

Njemački fudbalski golman Manuel Nojer reagovao je nakon što je zbog pjevanja pjesme "Lijepa li si" Marka Perkovića Tompsona, koji je poznat po veličanju ustaštva, izložen žestokim kritikama u domovini.

Njemački mediji posvetili su veliku pažnju Nojerovom pjevanju, prenosi Index.hr.

"To je rodoljubiva pjesma u kojoj se slave razne hrvatske regije. Problem je što se u njoj kao dio Hrvatske navodi ‘Herceg Bosna’, kako su Hrvati nazvali dio Bosne i Hercegovine od kojeg su tokom rata 90-ih napravili autonomnu oblast koju su željeli pripojiti Hrvatskoj. Hrvati su do Herceg Bosne došli tako da su etnički očistili njenu teritoriju od Bošnjaka i Srba, pri tome masakrirajući civile tih nacionalnosti i masovno pljačkajući njihovu imovinu. Tako nastala Herceg-Bosna slavi se u pjesmi kao ‘srce ponosno’", pišu mediji i dodaju:

"To pjeva Marko Perković Tompson, koji inače veliča hrvatski fašizam. To je dokazao pjevanjem ‘Jasenovac i Gradiška Stara’, pjesme koja glorifikuje ubijanje Srba, Židova i Roma u navedenim koncentracionim logorima ustaša, hrvatskih saveznika nacista u Drugom svjetskom ratu. Zbog toga je Tompsonu zabranjen ulazak i pjevanje u nekoliko evropskih država."

Nakon što su ovakve rečenice, uz pitanja "Zna li uopšte Nojer šta pjeva i čije pjesme?", dobile udarno mjesto u njemačkim medijima, oglasio se legendarni sportista.

"Ne govorim hrvatski jezik, tako da nisam ni znao šta pjevam ni od kog pjevača." stoji u njegovoj poruci koju su dobili "Bild" i "Sport1".

Nojer je u centar pažnje dospio tokom boravka u Dalmaciji.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije