Jet set

Novak i Jelena Đoković otvorili sedmu Drugarijadu

Novak i Jelena Đoković otvorili sedmu Drugarijadu
Foto: N.N. | Novak i Jelena Đoković otvorili sedmu Drugarijadu

Više od 130 mališana iz manje razvijenih sredina, uzrasta od sedam do deset godina, provešće šest dana na Kopaoniku u okviru kampa prijateljstva Drugarijada, koji su danas otvorili Jelena i Novak Đoković.

Od 16. do 21. septembra u različitim aktivnostima koje organizuje tim Fondacije Novak Đoković, učestvovaće učenici iz 13 isturenih odeljenja koja se nalaze u selima pri opštinama Sremska Mitrovica, Smederevo, Kragujevac, Aleksinac, Vlasotince i Irig.

Ideja okupljanja je da se mališani, koji nemaju priliku da idu na ekskurzije, upoznaju, provedu vrijeme zajedno i razvijaju svoje veštine.

"Deca nas uvek podsete šta je sreća i koliko je malo potrebno za iskren osmeh. Igra i druženje su najlepše uspomene iz detinjstva, a tim fondacije se svakodnevno trudi da takva sećanja ima svako dete u Srbiji. Nasmejana lica ovih mališana su najbolji pokazatelj da to što radimo radimo kako treba i motivacija za nas da nastavimo dalje", rekao je najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Direktorka Findalcije Jelena Đoković kazala je da je moto njihovog kampa prijateljstvo bez granica, a da je činjenica da se on održava već sedmi put dokaz da su u tome uspeli.

Nakon završetka kampa, inače, isturenim odeljenjima koja su učestvovala na Drugarijadi biće donirani različiti uređaji i oprema koja će im obezbijediti optimalne uslove za rad i druženje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije