Jet set

Obilježava se 20 godina od smrti princeze Dajane

Obilježava se 20 godina od smrti princeze Dajane
Foto: Ilustracija | Obilježava se 20 godina od smrti princeze Dajane
N.N.

LONDON - Velika Britanija danas obilježava 20. godina od tragične smrti princeze Dajane u saobraćajnoj nesreći u Parizu, a u Londonu su njeni poštovaoci počeli da polažu cvijeće, fotografije i lične poruke ispred kapije Kensingtonske palate.

Predstavnik Bakingemske palate rekao je za TAS S da članovi britanske kraljevske porodice, uključujući kraljicu Elizabetu Drugu, ne planiraju da učestvuju u bilo kakvom javnom komemorativnom događaju kako bi obilježili godišnjicu smrti princeze.

Prema navodima Bakingemske palate, nisu planirani nikakvi javni događaji u vezi sa godišnjicom smrti princeze Dajane na kojima će učestvovati britanska kraljevska porodica koja će provesti današnji dan van očiju javnosti.

Ipak, prinčevi Vilijam i Hari posjetili su juče Beli vrt, memorijalni centar posvećen njihovoj majci, princezi Dajani, podseća AP.

Prinčevima se u šetnji po Bijelom vrtu u Kensingtonskoj palati pridružila i vojvotkinja od Kembridža, kao i predstavnici humanitarnih organizacija koje je ona podržavala.  

Princeza Dajana poginula je u saobraćajnoj nesreći 31. avgusta 1997. godine u Parizu

"Ona je bila zrak svetlosti u prilično sivom svijetu", rekao je Vilijam, njen najstariji sin i drugi u redu za tron, u novom dokumentarnom filmu o princezi Dajani.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije