Jet set

Obrt u slučaju Georgiev, zabrana nije na 10 godina

Obrt u slučaju Georgiev, zabrana nije na 10 godina
Foto: Screenshot / Youtube | Obrt u slučaju Georgiev, zabrana nije na 10 godina
N.N.

Uprava crnogorske policije donijela je rješenje o zabrani ulaska Vladi Geogrievu u Crnu Goru, ali to rješenje nije vremenski ograničeno, i rok važenja zabrane nije 10 godina, kao što je navedeno u saopštenju advokatske kancelarije koja ga zastupa, saopštila je crnogorska policija.

"Na rješenju se ne navodi tačan datum prestanka važenja istog, već se samo navodi da se zabranjuje ulazak u Crnu Goru licu V.G., koje je nosilac lične karte s rokom važenja do 14. maja 2030. godine, te je ovaj datum tumačen od strane pravnih zastupnika kao rok važenja zabrane ulaska u Crnu Goru - što nije tačno", pojasnili su iz policije.

Navode da je prilikom redovnih graničnih provjera na graničnom prelazu Sitnica, 27. avgusta oko 13.30, od strane službenika Stanice granične policije Herceg Novi, na ulazu u Crnu Goru, kontrolisan pjevač Vlado Georgiev, koji je državljanin Republike Srbije.

"Prilikom graničnih provjera ustanovljeno je da ovom licu važi mjera zabrane ulaska u Crnu Goru. Uvidom u elektronske evidencije koje vodi Uprava policije Crne Gore, utvrđeno je da postoje razlozi nacionalne, odnosno unutrašnje bezbjednosti ili javnog zdravlja, čime su bili ispunjeni uslovi da se ovom licu, na graničnom prelazu Sitnica, ne dozvoli ulaz u Crnu Goru", navode iz polilcije.

Shodno Zakonu o strancima, službenici granične policije Herceg Novi su, kako kažu, postupili po ovoj mjeri i licu uručili rješenje o zabrani ulaska u Crnu Goru.

"Na ovo rješenje podnesena je žalba advokatske kancelarije Tomanović, punomoćnika V.G. Ministarstvo unutrašnjih poslova, postupajuća po ovoj žalbi je poništila rješenje Uprave policije i Sektoru granične policije predmet vratila na ponovni postupak i odlučivanje. Sektor granične policije je 21. oktobra dopisom upoznao Sektor kriminalističke policije o drugostepenom rješenju Ministarstva unutrašnjih poslova koje je doneseno po žalbi V.G., ukazano je na nedostatak prvostepenog rješenja u kojem se ne navode razlozi zabranjivanja ulaska ovog lica u Crnu Goru, te se za ponovni postupak i odlučivanje obavezuje Sektor granične policije", navodi se u saopštenju.

Takođe, od Sektora kriminalističke policije su zatražene povratne informacije o razlozima eventualne prijetnje po unutrašnju bezbjednost od strane navedenog lica kako bi bio pokrenut ponovni postupak s potpunijim podacima.

"Sektor granične policije je pokrenuo ponovni postupak i shodno Zakonu o strancima 2. novembra donio rješenje kojim V.G. zabranjuje ulazak u Crnu Goru, a kojim nije određeno tačno na koji vremenski period. Konkretno obrazloženje razloga koji predstavljaju rizik po unutrašnju bezbjednost Crne Gore, su podaci označeni stepenom tajnosti i ne mogu biti prezentovani stranci u rješenju o zabrani ulaska u Crnu Goru. Sektor granične policije je 5. novembra Ministarstvu spoljnih poslova, Generalnom direktoratu za konzularne poslove i dijasporu dostavio drugostepeno rješenje Ministarstva unutrašnjih poslova, koje je doneseno po žalbi, kao i novo rješenje o zabrani ulaska koju je donijela Uprave policije Crne Gore, s molbom da izvrši uručenje navedenih rješenja preko Ambasade Crne Gore u Beogradu", saopštila je policija, prenosi RTCG.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije