Jet set

Odbijena žalba Bokija 13

Odbijena žalba Bokija 13
Foto: Screenshot / Youtube | Odbijena žalba Bokija 13

Apelacioni sud u Skoplju odbio je žalbe odbrane bivše tužiteljke Katice Janeve i Bojana Jovanovskog, poznatijeg kao Boki 13, i prihvatio stav tužilaštva da su izrečene kazne previše blage, a žalbe neosnovane.

Tužilac je naveo da su žalbe odbrane Janevske i Jovanovskog neosnovane, jer nije izvršeno vještačenje mobilnih telefona, s obzirom na to da su na glavnom pretresu izvještaje o forenzičkom i računarskom vještačenju predstavljali zaposleni u odjeljenju za krivičnu forenziku Ministarstva unutrašnjih poslova.

Osnovni krivični sud u Skoplju prvostepeno osudio je ranije Jovanovskog na devet godina zatvora zbog "pranja novca i druge imovine stečene krivičnim djelom", a Katicu Janevu na sedam godina zatvora zbog korupcije i "zloupotrebe službenog položaja i autoriteta", prenio je portal skopske "TV21".

U aferi "Reket" Jovanovski i Janeva su bili optuženi za reketiranje skopskog biznismena Jordana Kamčeva u iznosu od 1,5 miliona evra u zamjenu za oslobađanje od pritvora.

Nakon što je osuđen, Boki 13 je podnio 40 krivičnih prijava protiv funkcionera i biznismena iz Sjeverne Makedonije, prenio je tada portal "Plusinfo".

Protiv Jovanovskog se pred sudom u Skoplju vodi još jedan postupak u kojem je prvooptuženi za finansijske malverzacije.

Jovanovski je u pritvoru istražnog zatvora "Skoplje" od 15. jula prošle godine kada je otvorena istraga za slučaj "Reket", u kojem je u junu ove godine osuđen na devet godina zatvora.

Njemu je nekoliko puta odbijana žalba na odluku skopskog krivičnog suda o pritvoru, kao i zahtjev da zbog lošeg zdravstvenog stanja bude prebačen u kućni pritvor.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije