Jet set

Oglasila se glumica Danijela Štajnfeld koju je silovao filmski moćnik

Oglasila se glumica Danijela Štajnfeld koju je silovao filmski moćnik
Foto: Screenshot/Instagram | Oglasila se Danijela Štajnfeld koju je silovao filmski moćnik

Glumica Danijela Štajnfeld nakon što je u svom dokumentarnom filmu "Zaceli me" otkrila da ju je na početku karijere silovao filmski moćnik iz Srbije, oglasila se putem uživo uključenja na Instagramu.

Ona je ispričala da joj je drago i da joj je srce puno zbog velike podrške koju je dobila, naglasila je da će istina uskoro izaći na vidjelo, kao i da su svi detalji u njenom filmu.

"Hoću da vam kažem da mi je puno srce i da mi je drago zbog podrške koju mi svi dajete na socijalnim mrežama, hvala vam. Hoću da se zahvalim i ljudima koji prave neukusne i lažne komentare, koji me na neki način dehumanizuju. Oni su potrebni svima nama u ovoj borbi, jer su svedoci u kakvoj kulturi živimo, kada žrtva seksulanog nasilja progovori i kako se tretira, to je dokaz i ukaz zašo je teško progovoriti", rekla je Danijela na početku.

"Ja sam oko svega toga, što sam htela i mogla da kažem, rekla u svom filmu, 'Zaceli me', koji je prikazan na Filmskom festivalu u Sarajevu, koji se, nežalost, zatvorio pre nego što su tabloidi smisli da pišu sve i svašta o meni i filmu. Neke razne, opasne stvari na neki način. Te laži su opasne, imaju posledice i ja vas molim ovim putem da ne verujete tabloidima i žutoj štampi, ništa od toga nije istina, to su sve glasine", ispričala je glumica.

"Oni citiraju nešto što nisam rekla. Sve je to poteklo kada je jedan časopis objavio članak o meni i neki tabloidi su, moja pretpostavka je, preveli to na Googleu. Potpuno pogrešno peveli i od toga se napravila cela priča, koja, kažem, nije istina", rekla je i dodala:

"Hoću da vam se javim povodom toga i kažem da sam super, da se čuvam, da sam glasna i osećam podršku. Istina će izaći na videlo, a detalje o svemu ovome ćete videti u mom dugometražnom filmu, puno radimo na tome da ga donesemo u Srbiju.

Jedva čekam da podelim taj film sa vama, taj film nije o meni, već posledicama i uzocima ćutanja u vezi zlostavljanja i šta to nama pravi kao društvu. Jako sam ponosna na ono što sam napravila, jedva čekam da vidite celu moju istinu i sve što hoću da podelim sa vama što je iskreno i intimno i najveća tajna koju sam čuvala sve ove godine. Sve će se uskoro saznati2, zaključila je glumica.

Iako Danijela tvrdi da su mediji na pogrešan način prenijeli njenu priču, glumica je za TV Sarajevo govorila o dokumentarcu i onome kroz šta je prošla, rekavši da se na priznanje ohrabrila tek kada je film završila.

"Moja ideja je bila da napravim film o posledicama silovanja, seksualnog zlostavljanja, iz perspektive žrtava i ljudi koji su počinili zločine. Kad smo napravili sirovi materijal, prvi montažni tejk narativa, u tom momentu sam se ohrabrila da podelim moju priču. Deo moje priče je došao u zadnjem momentu nastanka ovog filma", rekla je Danijela tada za TV Sarajevo.

"Nisam se usudila bilo kome da kažem šta se meni desilo u danima posle seksualnog zlostavljanja. Ja sam jako brzo, u prvim momentima posle traume, mozak se 'razračuna' i vidi da, ako bilo kome kažem, posledice toga da ako prijavim će možda biti mnogo gore za mene i moju bezbednost, moju porodicu, budućnost...", rekla je glumica tada i dodala:

- Poveravala sam se laptopu... Radila sam male video zapise, na koje sam čak i zaboravila, danima sam bila u šoku. Onda, kad smo u montaži smislili da vidimo ima li nešto arhivsko, pronašli smo to na hard drajvu koji se skroz raspao. Ti materijali su sad dragoceni testament, kako žrtva podnosi i kako se nosi sa tim u danima posle zločina", objasnila je Danijela.

(Telegraf.rs)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Danijela Štajnfeld (@danijelastajnfeld) on

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije