Jet set

Ognjen Amidžić ugojio se 14 kilograma od krema i sladoleda

Ognjen Amidžić ugojio se 14 kilograma od krema i sladoleda
Foto: Instagram | Ognjen Amidžić ugojio se 14 kilograma od krema i sladoleda
N.N.

Autor i voditelj emisije "Amidži šou" Ognjen Amidžić ugojio se 14 kilograma zbog pretjerane konzumacije krema i sladoleda. On je priznao da je jedva uspio da se riješi svog najvećeg poroka - slatkiša.

"Najviše sam se ugojio zbog krema i sladoleda. Svemu mogu da odolim, ali kada vidim te dve poslastice, nastaju problemi. Ne mogu da se obuzdam", priča Ognjen.

Nije mu bilo lako da smrša i održi kilažu, ali kada je preležao kovid-19, odlučio je da iz korijena promjeni život.

"U poslednje dve decenije često mi se dešavalo da nabacim kilograme, pa sam onda stalno isprobavao raznorazne ishrane za korigovanje težine. Shvatio sam da moram nešto da preduzmem kako bih sprečio ozbiljne posledice po zdravlje. Kada sam prošle godine preležao koronu, odlučio sam da se zaista posvetim izgledu, ali pre svega da povedem računa o zdravlju. Uz pomoć nutricionistkinje redukovao sam obroke i to mi je baš pomoglo", kaže Amidžić za Informer.

Kaže da se njegova ishrana sada sastoji od mesa, ribe, salata, žitarica, potaža.

"Pored doručka, ručka, večere, imam i dve užine. Desi mi se da nekada prekršim režim ishrane jer nisam pobornik rigoroznih dijeta. Moji najbliži se često šale kada izađemo na večeru, pa me pitaju: 'Da li ćemo pojesti nešto slatko?' Testiraju moju ljubav prema slatkišima", istakao je Amidžić.

Pored zdrave ishrane, Amidžić redovno trenira, ali zbog korone izbjegava odlaske u teretanu.

"Vežbam kod kuće. Uglavnom radim sklekove, čučnjeve, istezanje... U teretanu ne idem dok se ne sredi ova situacija s pandemijom. Nakon preležanog virusa izuzetno vodim računa o tome gde idem i izbegavam prostor gde ima mnogo ljudi", rekao je Amidžić.

Ovo nije prvi put da se voditej bori sa suvišnim kilogramima. Prvi put se drastično ugojio prije nepune dvije decenije, poslije operacije polipa na glasnim žicama.

"Najviše sam se ugojio kada sam operisao glasne žice 2003. godine. Tada sam bio najgojazniji, došao sam do čak 103 kilograma. Zbog zdravstvenog stanja su mi zabranili da pušim, a ja sam tada bio strastveni pušač. Utehu sam tada tražio u hrani, a pored toga sam pio i kortikosteroide, koji su takođe uticali na moj metabolizam", kaže Amidžić.

Udebljao se, kaže, i u vrijeme dok mu je supruga Danijela bila trudna. 

"Nakon te krize posle operacije polipa uspeo sam da skinem kilažu, ali sam se opet vratio na staro kada je moja supruga Danijela bila trudna. Taj period je bio pakao za nas. Sve sam prolazio zajedno sa njom, nisam spavao, a imao sam i milion obaveza. Kada se porodila, došao je period nespavanja i tada sam se hranio baš nezdravo. Ma, to je bio haos. Tada sam zbog loše ishrane i stresa na poslu i kod kuće dobio insulinsku rezistenciju", istakao je Amidžić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije