Jet set

Olivera Kovačević dobila Acu Lukasa na sudu

Olivera Kovačević dobila Acu Lukasa na sudu
Foto: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL | Olivera Kovačevič dobila Acu Lukasa na sudu

Olivera Kovačević dobila je na sudu pjevača Acu Lukasa, zbog čega je on sada dužan da joj isplati odštetu u iznosu od 150.000 dinara, zbog povrede časti i ugleda, kao i da joj plati troškove parničnog postupka u iznosu od 116.700 dinara.

Sporne su bile njegove izjave od 13. marta 2022. godine, kada je rekao da ima informacije o navodnom nameštanju prethodne Evrovizije, te da "zna da je plaćeno 30.000 evra direktno Oliveri Kovačević".

Ovim povodom oglasio se Oliverin advokat Ivan Ninić, čiju izjavu prenosimo u nastavku teksta, u cijelosti:

"Kada vodite agresivnu i bezobzirnu kampanju protiv Olivere Kovačević, tako što je optužite da je primila mito od 30.000 evra, kako bi namestila ishod nacionalnog takmičenja, konkretno predstavnika Srbije na Evroviziji, najmanje što možete jeste da pokažete hrabrost, pojavite se pred sudom i predočite dokaze za takve tvrdnje. Međutim, to se nije dogodilo, jer u ovom pravnom postupku Aleksandar Vukasnović nije dostavio odgovor na tužbu, niti se odazvao na poziv suda da, kao tužena strana, bude saslušan. Zbog toga se mora suočiti sa pravnim konsekvencama i verujem da će ubuduće birati reči kojima se služi u javnom diskursu.

Cilj tužbe je bio da se stane na put recikalži teških optužbi koje dolaze od intersesnih grupa i pojedinaca, koji za svoj muzički ili menadžerski neuspjeh traže alibi napdajući frontalno sve pobedenike i organizatore nacionalnog muzičkog festivala, koji Srbiju pozicionira na muzičkoj i kulturnoj sceni Evrope.

Ova presuda je značajna, jer ne štiti samo integriteta, čast i ugled Olivere Kovačević, kao novinara, već štiti sve takmičare i članove žirija "Pesme za izbor Evrovizije" od fabrikovanja lažnih afera, kojima se unižava vrednost i značaj ovog festivala. To znači da sutra, kada pobedite sa najboljom muzičkom numerom, ne može savako, bez odgovornosti, da vas izloži napadima da ste pobedu kupili i da su rezultati glasanja namešteni."

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije