Jet set

Osvojio ženska srca, ko je Lamont Marsel Džejkobs

Osvojio ženska srca, ko je Lamont Marsel Džejkobs
Foto: Tanjug/AP | Najbrži čovjek na svijetu osvojio ženska srca, ko je Lamont Marsel Džejkobs

Italijanski sprinter Lamont Marsel Džejkobs osvojio je u Tokiju zlato istrčavši 100 metara za 9,80 sekundi. Ali, osvojio je i mnoga ženska srca.

Ovaj 26-godišnjak rođen je u Teksasu, ali je tamo živio samo mjesec dana. Otac mu je Amerikanac koji je radio za Američku vojsku, a majka Italijanka Vivijana Masini. Kada je otac dobio premještaj u Južnu Koreju, majka se s malim Marselom vratila u Italiju.

"Bilo je nemoguće da ga pratimo", rekao je u martu za "Korijere dela Sera".

Od tada, majka i on nisu imali kontakt s ocem. "Godinama nismo ni razgovarali s njim, doživljavao sam ga dugo kao stranca", rekao je Džejkobs.

Iako je rođen u Americi, rekao je da se osjeća "100 odsto Italijanom".

Odrastao je u sjevernoj Italiji u gradu Desenzano del Garda, na obali jezera Garda. Igrao je košarku i fudbal, ali kako je bio brz, a nije bio spretan s loptom, trener mu je predložio atletiku.

Prvo je skakao udalj, i pobjeđivao na državnim takmičenjima u Italiji kao junior pa i senior. Zbog povrede je morao da prekine s ovom disciplinom 2018. godine, kada se "prebacio" na sprint.

Zbog sprinta se i preselio u Rim, gdje i danas živi sa svojom partnerkom Nikol i njihovo dvoje djece - Entonijem, rođenim 2019. godine i Megan, rođenom ove godine.

Džejkobs ima još jedno dijete iz prethodne veze, rođeno 2013. godine.

U Tokiju su ga smatrali autsajderom u trci na 100 metara, ali on je posljednjih 12 mjeseci sebi pravio put. Trenutno drži italijanski rekord na 60 metara, 100 metara i 4x100 metara.

U ranijem intervjuu za "La Stampu" rekao je da je "Jak, ali i usamljen, baš kao tigar kojeg ima istetoviranog na leđima".

"Ne otvaram se previše ljudima, ali kada me upoznaju, znaju da nisam osoba kakvu su očekivali".

(B92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije