Jet set

Osvojio ženska srca, ko je Lamont Marsel Džejkobs

Osvojio ženska srca, ko je Lamont Marsel Džejkobs
Foto: Tanjug/AP | Najbrži čovjek na svijetu osvojio ženska srca, ko je Lamont Marsel Džejkobs
N.N.

Italijanski sprinter Lamont Marsel Džejkobs osvojio je u Tokiju zlato istrčavši 100 metara za 9,80 sekundi. Ali, osvojio je i mnoga ženska srca.

Ovaj 26-godišnjak rođen je u Teksasu, ali je tamo živio samo mjesec dana. Otac mu je Amerikanac koji je radio za Američku vojsku, a majka Italijanka Vivijana Masini. Kada je otac dobio premještaj u Južnu Koreju, majka se s malim Marselom vratila u Italiju.

"Bilo je nemoguće da ga pratimo", rekao je u martu za "Korijere dela Sera".

Od tada, majka i on nisu imali kontakt s ocem. "Godinama nismo ni razgovarali s njim, doživljavao sam ga dugo kao stranca", rekao je Džejkobs.

Iako je rođen u Americi, rekao je da se osjeća "100 odsto Italijanom".

Odrastao je u sjevernoj Italiji u gradu Desenzano del Garda, na obali jezera Garda. Igrao je košarku i fudbal, ali kako je bio brz, a nije bio spretan s loptom, trener mu je predložio atletiku.

Prvo je skakao udalj, i pobjeđivao na državnim takmičenjima u Italiji kao junior pa i senior. Zbog povrede je morao da prekine s ovom disciplinom 2018. godine, kada se "prebacio" na sprint.

Zbog sprinta se i preselio u Rim, gdje i danas živi sa svojom partnerkom Nikol i njihovo dvoje djece - Entonijem, rođenim 2019. godine i Megan, rođenom ove godine.

Džejkobs ima još jedno dijete iz prethodne veze, rođeno 2013. godine.

U Tokiju su ga smatrali autsajderom u trci na 100 metara, ali on je posljednjih 12 mjeseci sebi pravio put. Trenutno drži italijanski rekord na 60 metara, 100 metara i 4x100 metara.

U ranijem intervjuu za "La Stampu" rekao je da je "Jak, ali i usamljen, baš kao tigar kojeg ima istetoviranog na leđima".

"Ne otvaram se previše ljudima, ali kada me upoznaju, znaju da nisam osoba kakvu su očekivali".

(B92.net)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije