Jet set

Otkriven novi detalj o smrti princeze Dajane

Otkriven novi detalj o smrti princeze Dajane
Foto: N.N. | Otkriven novi detalj o smrti princeze Dajane

Prošlo je 20 godina od tragične smrti princeze Dajane u saobraćajnoj nezgodi u Parizu. U svom prvom intervjuu od tada vatrogasac, koji je pokušao da spase princezin život, otkrio je nepoznate detalje u vezi sa njenom smrću.

Ksavijer Gurmelon, koji je 22 godine radio u vatrogasnoj službi, riješio je da govori o smrti princeze Dajane za britanski tabloid "San" (The Sun) zato što je, kako kaže, sada u penziji.

On se prisjeća da je njegovoj ekipi trebalo tri minuta do tunela Pont de l’ Alma, gde se dogodila nesreća. Njegov desetočlani tim je izašao na teren i bacio se odmah na posao, kako bi brzo utvrdili kome je potrebna pomoć i ko je još živ.

Nisu znali da je u kolima princeza Dajana.

Kako se sjeća Gurmelon, kada je stigao do mercedesa, žena u kolima ga je pitala: "O bože, šta se desilo?"

Na njenom desnom ramenu primijetio je malu povredu. Osim toga, kako kaže, nije bilo krvi uopšte.

"Žena, za koju sam kasnije saznao da je bila princeza Dajana, bila je na podu iza. Pomjerala se veoma sporo i mogao sam da vidim da je živa", rekao je Gurmelon za "San".

On je dodao da je princezu držao za ruku nakon što ju je smirio i dao joj kiseonik. Potom ju je iznio iz slupanog automobila i ona je tada prestala da diše. Pokušao je da joj pruži reanimaciju.

"Masirao sam joj srce i nakon nekoliko sekundi ona je počela ponovo da diše", istakao je Gurmelon.

Za njega je, u tom trenutku, ovo bilo veliko olakšanje jer je, kako kaže, njegov posao da spasava tuđe živote.

"Iskreno, mislio sam da će da preživi. Koliko sam znao, bila je u bolnici, bila je živa i ja sam očekivao da će da preživi. Međutim, saznao sam kasnije da je umrla u bolniici", rekao je vatrogasac.

U trenutku kada je princeza Dajana smještena u ambulantna kola, Gurmelonu je jedan od bolničara otkrio da se radi o njoj.

"Cijela ta epizoda mi je još stalno u mislima. Sjećanje na tu noć, ostaće zauvijek u meni", rekao je Ksavijer Gurmelon u svom prvom intervjuu nakon pogibije princeze Dajane.

Ovo je prvi put da govori za medije jer mu, po službenoj dužnosti, nije bilo dozvoljeno da govori o tome.

(NN/b92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije