Jet set

Otkriveno šta Megan Markl više nikad ne smije da radi

Otkriveno šta Megan Markl više nikad ne smije da radi
Foto: N.N. | Otkriveno šta Megan Markl više nikad ne smije da radi

Kada kraljica Elizabeta završi sa jelom, svi za stolom prestaju da jedu. Kada je vijreme za spavanje, ukoliko spavaju u istoj kući, niko ne smije da legne prije nje. Neka od ovih pravila su, prema mišljenju većine "običnih" ljudi, veoma bizarna. Ipak, u jednoj od najpoznatijih porodica na svijetu strogo se poštuju.

Britanska kraljevska porodica poznata je širom svijeta, pa se tako pomno prati svaki njihov korak. Osim nekih povremenih manjih incidenata, koji su uglavnom bili u vezi sa odrastanjem mladih prinčeva, gotovo je nemoguće vidjeti članove kraljevske porodice u nekim neprimjerenim situacijama, piše Express.hr.

Sa druge strane, postoji čitav niz pravila o tome šta je primjereno, a šta nije. Predstavljamo vam neka od njih zbog kojih ćete biti srećni što vodite život “običnog” čovjeka.

Javno pokazivanje osjećanja nije dobrodošlo, posebno na putovanjima. Tako ni parovi, ni supružnici, ne smiju da se drže za ruke.

Nijedan član kraljevske porodice nikada ne odlazi nigdje bez pratnje ili obezbjeđenja.

Kada članovi kraljevske porodice putuju van zemlje, moraju da spakuju crnu odjeću, kako bi bili spremni za sahrane u slučaju neke iznenadne smrti.

Pravilo koje se najčešće krši jesto ono da budući nasljednici krune ne smiju da putuju sa višim članovima porodice, jer bi u slučaju nesreće, potencijalno svi mogli da poginu. To bi praktično značilo da princ Vilijam ne smije da putuje sa svojom djecom.

Kraljičina garderoba uvijek mora da bude u svijetlim bojama kako bi bila sigurna da se lako može primijetiti u gomili.

Niko ne smije da jede nakon što je kraljica završila sa jelom. Za vrijeme porodične večere, nakon što kraljica pojede posljednji zalogaj, svi moraju da prestanu sa jelom.

Takođe, niko ne smije da ode na spavanje prije nego što to učini kraljica Elizabeta. Ovo pravilo važi ukoliko članovi porodice spavaju u istoj kući sa kraljicom.

Zabranjeni su nadimci. Iako je mediji često nazivaju Kejt, supruga princa Vilijama trebalo bi da se naziva pravim imenom - Ketrin.

 

Zabranjene su školjke, posebno zato što postoji velika mogućnost da izazrovu trovanje i to u mnogo više slučajeva nego kod druge hrane.

Bijeli luk takođe je precrtan u Bakingemskoj palati. Navodno, kraljica mrzi bijeli luk, pa se sva jela spremaju bez njega.

U kraljevskoj porodici je zabranjena i društvena igra Monopol.

Jedno od pravila jeste i da nema skidanja pred kamerama. Ovo je razlog zašto na javnim skupovima vojvotkinje ne skidaju svoje kapute ukoliko se događaj sve vrijeme prenosi.

Ne smiju da imaju politički stav, ili da ga iznose u javnosti. Nije im dozvoljeno da glasaju, niti da javno govore o politici.

Tijare su rezervisane za udate žene. Žena koja prisustvuje nekom večernjem događaju, a nema tijaru, pokazuje kako je slobodna i “na tržištu”.

Pravilo da nema prekrštanja nogu dok se sjedi važi dugo u kraljevskoj porodici. Žene sjede savijenih i spojenih nogu.

Članovi kraljevske porodice nemaju društvene mreže. Tako je Megan Markl morala da ugasi svoj profil na Instagramu, koji je bio pun njenih fotografija u bikiniju, obroka koje je jela, kućnih ljubimaca i prijatelja. Ona je imala i lajfstajl blog, na kome su mogli da se nađu tekstovi o modi, do knjiga koje čita na odmoru.

Kraljevska porodica ne doživljava sebe kao “selebritije”. Iz tih razloga nikada ne prave selfije i ne dijele autograme. To je sada malo drugačije za Megan Markl, koja je pripadala svijetu slavnih, ali je sada dio monarhije, pa se dosta toga promijenilo za nju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije