Jet set

Ova ljepotica je kćerka Rovana Etkinsona

Ova ljepotica je kćerka Rovana Etkinsona
Foto: Screenshot/Instagram | Ova ljepotica je kćerka Rovana Etkinsona

Rovana Etkinsona su svi upoznali kultnim ulogama u serijalima "Crna guja" i "Mr. Bean", a privatni život ovog glumca takođe je zabavan kao i njegove uloge.

Glumac ovih dana slavi 67. rođendan, a malo ko zna da je njegova karijera umalo krenula potpuno drugim smjerom od glume.

Naime, Etkinson je završio elektrotehniku u Njukaslu nakon čega je počeo da radi na doktoratu ali je prevagnula njegova ljubav prema glumi. Prvo je počeo da radi kao voditelj na  BBC-ju, a emisije su ga vinule u svijet slavnih. Zahvaljujući svom talentu, brzo je počeo da dobija uloge, a "Crna Guja" te "Mr. Bean" obilježili su njegovu karijeru. Pojavio se i u brojnim drugim projektima, uključujući i film "Zapravo ljubav", a jednom prilikom je izjavio kako ga nije iznenadilo što je Mr. Bean ostvario toliku slavu.

"Gledati odrasle kako se ponašaju na djetinjast način, a da nisu nimalo svjesni toga koliko je to neprikladno veoma je smiješno. Činjenica da je komedija uglavnom vizualnija nego verbalna znači da može ostvariti međunarodni uspjeh", ispričao je Rovan u jednom od intervjua.

Njegov privatni život bio je prepun neočekivanih situacija. Dok je bio na putovanju u Keniji 2001. godine, pilot njegovog privatnog aviona se onesvijestio. Upravo je Rovan sjeo u fotelju pilota te je održavao avion u vazduhu dok pilot nije došao svjesti. Na kraju su uspješno sletjeli.

Etkinson se ženio samo jednom, i to davne 1990. sa Sanetrom Sistri, s kojom je dobio i dvoje djece, Bena i Lili, no idili je došao kraj 2014. godine, kada se saznalo za glumčevu aferu s komičarkom Luisom Ford. Tako se porodica raspala, a glumac razveo od svoje supruge te je prije četiri godine dočekao i svoje treće dijete. I danas je u vezi s Luisom, a upoznali su se dok su zajedno radili na jednom projektu. Njegova kćerka Lili jako mu je zamjerila što je napustio njenu majku te je iz inata promijenila prezime Etkinson u Sistri, majčino djevojačko prezime.

(Telegraf)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije