SP Qatar 2022.

Jet set

Ove škole su završili Novak Đoković i njegova supruga Jelena

Ove škole su završili Novak Đoković i njegova supruga Jelena
Foto: Arhiva | Ove škole su završili Novak Đoković i njegova supruga Jelena
N.N.

Novak Đoković proglašen je za najboljeg sportistu svih vremena, a uspjesi koje je postigao u tenisu su istorijski. Njemu i njegovoj izabranici Jeleni stalo je do toga da njihovim nasljednicima obezbijede najbolje školovanje, ali mnogi se pitaju koje su škole oni završili.

Naime, teniser je pohađao Osnovnu školu "Bora Stanković" na Banjici, u Beogradu. Međutim, još od malih nogu njemu je tenis bio prioritet i najveća ljubav, pa je počeo veći fokus da stavlja na sport koji će mu donijeti svjetsku slavu.

Njegovi roditelji, Dijana i Srđan, prepoznali su talenat i potencijal koji Novak posjeduje, pa su ga sa samo 12 godina upisali na tenisku akademiju. Već sa šesnaest godina postao je profesionalni trener.

"Nisu imali razumevanja da on ne može da sedi u školskoj klupi. Morala sam na disciplinsku komisiju da idem, da obrazlažem gde je sve moj sin bio. Naravno da su me i oni ocrnili i na kraju je izbačen, odnosno ispisan iz te sportske gimnazije. Rekla sam im da nikome ne kažu da su "s" od sportske gimnazije. Trebalo je da mu daju podršku, da mu daju gradivo koji će on da savlada", otkrila je Dijana jednom prilikom.

I Jelena Đoković je pokazivala veliku ljubav prema sportu, tačnije atletici, pa je završila Sportsku gimnaziju u Beogradu. Ona je po završetku srednje škole upisala jedan od najboljih privatnih fakulteta u Italiji, Bocconi, Nakon toga je završila i master.

Jelenin proces obrazovanja se tu nije završio, pa je Novakova izabranica 2011. odbranila i doktorat na smeru "Luxury Management and Services" Internacionalnog univerziteta u Monaku.

(NovostiMagazin)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije