Jet set

Počelo suđenje Cetinskom za nesreću u kojoj je poginuo muškarac

Počelo suđenje Cetinskom za nesreću u kojoj je poginuo muškarac
Foto: Ilustracija | Počelo suđenje Cetinskom za nesreću u kojoj je poginuo muškarac

Na Opštinskom sudu u Pazinu danas je počelo suđenje Toniju Cetinskom za saobraćajnu nesreću sa smrtnim posljedicama.

Cetinski se danas izjasnio da nije kriv, a nastavak suđenja biće 15. jula.

Podsjetimo, u januaru je protiv Cetinskog podignuta optužnica zbog izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnom posljedicom u novembru 2017. godine u Rovinju.

On se tereti da je 3. novembra 2017. oko 13:55 sati upravljao vozilom kroz Pustu ulicu u Rovinju iz smjera sjeveroistoka prema jugozapadu protivno odredbama Zakona o bezbjednosti saobraćaja, dolaskom do nepregledne oštre krivine ulijevo, dio naseljene gradske jednosmjerne ulice s uslužnim i ugostiteljskim objektima u širem centru grada, gdje je uska ulica vertikalno omeđena zidovima zgrada i bez trotoara.

Tereti se da je vozilom ulazio u tu krivinu bez da se prethodno uvjerio da li tu radnju izvršiti na bezbjedan način po druge učesnike u saobraćaju. Takođe se tereti da brzinu kretanja svog vozila nije prilagodio uslovima na putu, vidljivosti, preglednosti i stanju vozila tako da vozilo može pravovremeno zaustaviti pred svakom preprekom koju, u konkretnim uslovima, može predvidjeti, kao i svjestan da takvom vožnjom u takvim uslovima može ugroziti bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju, a olako smatrajući da do štetnih posljedica neće doći.

"Uslijed svega navedenog, okrivljenika se tereti da nije obratio pažnju na pješaka koji je ležao na kolniku Puste ulice već je vozilom prešao iznad tijela pješaka (1955.) koji je na leđima ležao na kolniku narušenog zdravlja uslijed srčane bolesti i u teškom akutnom alkoholiziranom stanju te je smrtno stradao na mjestu događaja. Podsjetimo da je u nesreći preminuo Ibrahim Kevljanin (62) iz Rovinja, a da je Toni Cetinski upravljao automobilom marke Mercedes pulskih oznaka. Vještačenje cijelog događaja je trajalo jako dugo, pogotovo zbog činjenice jer se nije znalo je li Kevljanin stradao dok je hodao, sjedio ili ležao na kolniku, kao i činjenice je li bio u alkoholiziranom stanju ili ne. Sam Cetinski je izjavio da nije vozio brzo jer je po toj ulici to praktički nemoguće zbog njezine širine i uvjeta", saopštili su tada iz DORH-a.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije