Jet set

Počinje suđenje za pogibiju Šabana Šaulića: Koja kazna prijeti Turčinu?

Počinje suđenje za pogibiju Šabana Šaulića: Koja kazna prijeti Turčinu?
Foto: N.N. | Počinje suđenje za pogibiju Šabana Šaulića: Koja kazna prijeti Turčinu?

Njemačkom državljaninu turskog porijekla Alsinu Leventu (36), koji je optužen da je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradao srpski kralj folka Šaban Šaulić (67) po njemačkom zakonu prijeti kazna do četiri godine zatvora.

To saznaju "Novosti", a kako piše ovaj list, optuženom Leventu na teret se stavljaju krivična djela ubistvo iz nehata, nanošenje tjelesnih povreda u saobraćaju, vožnja bez vozačke i saobraćajne dozvole, kao i upravljanje automobilom pod dejstvom alkohola i opijata. Umjesto dozvoljenih 80, Levent je vozio 160 kilometara na sat.

U odgovoru na pitanje kako komentariše najavu četvorogodišnje kazne zatvora ubici njihovog supruga i oca, porodica Šabana Šaulića izrazila je vjeru u to da "će njemačko pravosuđe učiniti sve što je potrebno".

"Zakon je takav i kazna se ne može produžiti, tako da bi svaki zahtjev u tom pravcu zbog zakonske regulative bio neosnovan i unapred osuđen na propast. S druge strane, kad nečiji nehat i bahatost ubiju čovjeka, svaka kazna je, u očima njegovih najbližih, nedovoljna",  kažu za "Novosti" u porodici tragično preminulog kralja srpskog folka.

Zvanično je određen datum početka suđenja zbog nesreće u kojoj su 17. februara 2019. godine život izgubili Šaban Šaulić i Mirsad Kerić.

 Prvo ročište biće održano 27. marta, i tada će Alsin Levent morati da se pojavi pred Okružnim sudom u Guterslohu.

"Proces će se odvijati pod pojačanim mjerama bezbjednosti", rekao je Silke Bergšetrman, zamjenik direktora, ali ništa više od informacija za sada, iz sigurnosnih razloga, neće iznositi, prenosi Pink.rs.

Kako se navodi, pojačane mjere bezbjednosti vjerovatno su određene zbog toga što je "Šaban bio mnogo popularan", pa će "interesovanje za slučaj biti veliko".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije