Jet set

Pogledajte na šta Leonardo Dikaprio troši svoje milione

Pogledajte na šta Leonardo Dikaprio troši svoje milione
Foto: N.N. | Pogledajte na šta Leonardo Dikaprio troši svoje milione

Procjenjuje se da je Leonardo Dikaprio težak između 245 i 260 miliona dolara, ali na šta holivudski miljenik troši svoj novac?

The Travel je sastavio listu koja pokazuje na što sve oskarovac troši, a neke od stvari mogle bi vas iznenaditi, prenosi Index.

Fond za Amazon

Prije nekoliko dana Dikaprio je objavio kako Earth Alliance, inicijativa za zaštitu okoline koju podržava, izdvaja pet milona dolara za pomoć s požarima u Amazoniji, a to je mnoge podstaklo da se pitaju na šta još sve on troši novac.

Egzotični ljubimci

Dikaprio je ponosni vlasnik jedinstvenog ljubimca - afričke ostrugaste kornjače.

Brzi automobili

Leo je bio veliki obožavatelj Fisker Automotivea prije nego što su bankrotirali, a uložio je u kompaniju kao njihov brend ambasador. Poznato je i da se upušta u utrke Formule E te da vozi Toyotu Prius i Teslu Roadster.

Glumac je otkrio i kako je njegov prvi automobil bio 1969 Ford Mustang koji mu se pokvario nekoliko puta. 

Bonova gitara

Dikaprio je potrošio 100 hiljada dolara na Bonovu gitaru na dobrotvornoj aukciji kako bi prikupio novac za Haiti, nakon potresa u toj zemlji 2010. godine.

Carstvo imanja

Navodno je u roku četiri mjeseca potrošio 23 milijuna dolara na tri nekretnine.

Otprilike 5,2 miliona dolara potrošio je na rezidenciju u Palm Springsu u Kaliforniji, modernu oazu s bazenom, spa, teniskim terenom, šest spavaćih soba, osam kupatila i prostranom kućom za goste.

Glumac je kupio i holistički inspirisan stan u vrijednosti 10 milijuna dolara u zgradi Delos u njujorškom Grinvič Vilidžu, koji se može pohvaliti nekim od vrhunskih zdravstvenih tehnologija.

Vlasnik je i stana od osam miliona dolara u Njujorku, kao i kuće iz snova u Malibuu.

Akcijske figure

Dikaprio je uložio u kolekciju Star Wars figurica. U jednom trenu posjedovao je čak 150 figura iz franšize, kao i oko 200 robota i otprilike isto toliko superherojskih igračaka.

Skupe umjetnine

Jedna od najskupljih umjetnina koje je Dikaprio svojevremeno imao bio je rijedak kolaž Jean-Michela Basquiata nazvan "Red Man One". Kupio ga je za devet miliona dolara, ali bio je prisiljen predati ga FBI-u nakon što je otkriveno da je novac koji je koristio bio od njegove kompanije Red Granite, koja je navodno dobila nezakonita sredstva usred 1MDB, političkog skandala u Maleziji.

Privatno ostrvo

Godine 2005. Dikaprio je kupio privatno ostrvo uz obalu Belizea za 1,75 miliona dolara. Tamo je pomogao u izgradnji eko-odmarališta koje se održava u potpunosti obnovljivom energijom. 

Luksuzne jahte

Obično ih unajmljuje. Jednom je unajmio petu najveću jahtu na svijetu, vrijednu 678 miliona dolara, samo kako bi s prijateljima gledao Svjetsko prvenstvo u fudbalu.

Više puta je viđen uz razne zvijezde u prvim redovima tokom košarkaških utakmica. U jednom trenu bio je i vlasnik dinosaurove lobanje vrijedne između 35 i 40 hiljada dolara. Prodao ju je Raselu Krou 2008, a on ju je prošle godine stavio na aukciju.

Leonardo troši i na skupe satove, dizajnerske naočare, investira u aplikacije, a puno troši i na humanitarni rad i svoju fondaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije